Delen vinden we super lief

Herinner je je die zorgeloze dagen waarop je knutselde met niks anders dan een collectie van wc-rollen, stukken oud papier en andere gevonden voorwerpen? Met simpele middelen uit onze omgeving werden we gestimuleerd om onszelf te vermaken en over de wereld te leren. In plaats van creatief te knutselen lijken kinderen steeds meer en complexer speelgoed nodig te hebben om gestimuleerd te blijven, van uitgebreide PlayMobil sets en geavanceerde kleivorm machines tot videogames en smartphones om mee te spelen. Maar niet onze kids, deze mama heeft Re-Cycle-me ontdekt! Wij recyclen op een te gek leuke manier!

Er gaat immers ook ongelooflijk veel geld in dat dure speelgoed steken en ondertussen leren kinderen maar weinig over de echte wereld. Re-Cycle-Me draagt een oplossing aan om kinderen de waarde van afvalstoffen te laten inzien en het belang van recyclen te leren, door ze hun eigen speelgoed te laten creëren van materialen die anders weggegooid zouden worden. Zo bespaar je geld, bescherm je het milieu en geef je je kinderen een waardevolle stimulerende ervaring! En tuurlijk… er zitten knutselproducten in de boxen en niet alles is gerecycled, maar het idee erachter geef ik dolgraag mee aan mijn kids!

Recyclen met Plezier

Verspilling tegengaan door hergebruik klinkt jou misschien niet heel spannend in de oren, maar kinderen vinden plezier in de simpelste dingen. De handige knutseldozen van dit innovatieve bedrijf maken het makkelijk om je kind te inspireren nieuw speelgoed te maken uit oude wc-rollen, melkpakken, blikjes, eierdozen en meer!

Er is een uitgebreide collectie van meer dan 40 boxen met verschillende thema’s en voor verschillende situaties. Zo kan de Kikker Mini-Box een leuk project zijn voor ouder en kind om samen een kikker te creëren uit twee oude PET-flessen, terwijl de grotere Space Wereld Box ook erg geschikt is voor een kinderfeestje met ruimte-thema.

Sommige boxen, zoals de Restaurant Playworld, kunnen zelfs een hele speelwereld vormen waarin je kleine urenlang creatieve lol kan hebben. Ook voor de feestdagen zijn er knutselboxen om zonder verspilling de feestsfeer in huis te brengen. Elk knutselpakket bevat de benodigde accessoires en een duidelijke stapsgewijze handleiding, waarmee je kinderen een verpakking gemakkelijk tot volwaardig speelgoed omtoveren. Natuurlijk krijgen ze bij elke stap van het proces de kans om hun eigen ideeën tot uiting te brengen.

Zo hecht je kind zich op een echte en waardevolle manier aan het speelgoed. Met deze recycle-knutseldozen voorkom je dus niet alleen verspilling van de gebruikte verpakkingen, maar ook de aankoop van nóg meer plastic speelgoed dat binnen een jaar toch weer afgedankt wordt.

Bewuste Kinderen voor een Duurzame Toekomst

In een wereld waarin we steeds meer afval produceren en vervuiling van water en lucht problematische proporties aanneemt, is het extra belangrijk de jonge generaties een bewustzijn en creatieve insteek mee te geven, wat betreft de manier waarop we omgaan met afval. Wij geloven dat kinderen het beste leren door te spelen en op een creatieve manier met belangrijke onderwerpen bezig te zijn.

Met dit uitgangspunt heeft Re-Cycle-Me een assortiment aan knutseldozen ontwikkelt waarmee kids hun eigen speelgoed kunnen knutselen uit alledaags recyclingafval. Zo hoopt het bedrijf bij te dragen aan een duurzame toekomst, waarin het reduceren van vuilnis en creatief hergebruik van voorwerpen en materialen de wereldwijde standaard is. Love it!

Liefs Olivette,

Olivette is ook actief op Twitter Facebook Youtube Instagram en vinden het superleuk als je een berichtje achterlaat


Delen vinden we super lief