Delen vinden we super lief

Als ouder kun je prima het heft in eigen handen nemen en in overleg met de school een leuk schooluitje organiseren voor de klas van jouw kind. Een schooluitje is de perfecte manier om de groep kinderen dichter bij elkaar te brengen, een groepsgevoel te creëren, een samenwerkingsverband te laten ontstaan en in sommige gevallen ook een brug te slaan tussen (groepen) kinderen die elkaar niet zo mogen of doorgaans niet zo veel met elkaar omgaan. Daarnaast is een schooluitje natuurlijk ook gewoon heel leuk. In dit artikel delen we drie leuke ideeën voor een schooluitje.

Actieve uitjes

Kinderen zijn wildebrassen en actieve uitjes kunnen daarom een fantastische uitlaatklep zijn. Bij Sharp Events kun je onder andere veel toffe actieve uitjes boeken. Survival-achtige activiteiten vinden kinderen vaak fantastisch. Denk bijvoorbeeld aan klimbossen, vlotten bouwen of boogschieten. Als je dicht bij een strand woont is het (gedurende de mooiere dagen van het jaar) ook heel leuk om met kinderen voor een wat actievere activiteit naar het strand te gaan. Denk bijvoorbeeld aan Kitesurfen, beachvolley of suppen. Let wel: dit zijn vaak wat ingewikkeldere activiteiten, niet geschikt voor hele jonge kinderen.

Escape-rooms

Escape-rooms zijn ideaal voor de binding binnen een klas. Je bent in een escape-room namelijk genoodzaakt om samen te werken. Of een klas een escape-room wel of niet aankan hangt wel een beetje af van de leeftijd. Tegenwoordig zijn er ook steden die speciale escape-rooms voor kinderen aanbieden. Ideaal! Want een escape-room is heerlijk spannend! Als je met de kinderen de buitenlucht in wilt, zijn er ook steden die een Escape-your-city aanbieden. Dat zijn escape-room-achtige activiteiten, gewoon lekker in de buitenlucht. Ideaal als het mooi weer is!

Een uitje in de natuur

Ga met de kinderen lekker de natuur in. Dit hoeft meestal ook helemaal niet veel te kosten. Voor jonge kinderen kan een dagje kastanjes zoeken in het dichtstbijzijnde bos al heerlijk zijn. Met oudere kinderen kun je naar een mooi natuurgebied gaan. Doe dat eventueel met een gids die de kinderen uitdaagt om bepaalde plantjes of vogels te spotten. Ook leuk: op sommige plekken in Nederland kun je zelf fossielen zoeken. Dit vinden kinderen vaak ook mateloos interessant. Een schooluitje is de ideale manier om een klas dichter bij elkaar te brengen en de kinderen een leuke dag te bezorgen. Er zijn genoeg leuke dingen om te doen, dus sprokkel een paar ouders bij elkaar en organiseren die handel!

Liefs Olivette

Olivette is ook actief op Twitter | Facebook | Youtube | Instagram We vinden het superleuk als je een berichtje achterlaat


Delen vinden we super lief