Delen vinden we super lief

Shimmer & Shine paw patrol Nick Jr. en ambassadrice Kim Kötter nodigden ons uit voor een ochtend vol plezier. En oh boy wat wilde ik hier graag bij zijn. Door  werkverplichtingen ging het met pijn in mijn hart aan me voorbij. Desalniettemin was gastblogger Denise meer dan enthousiast om voor ons de honneurs waar te nemen. Ze schrijft zo leuk dat ik er ook een beetje bij was vandaag. lees je mee…

Nick Jr. Persevent

Nick Jr. is ook wel de plek waar alle favoriete series van onze kinderen tot leven komen. Blaze, Paw Patrol, Shimmer & Shine en veel meer series worden gretig door onze kinderen bekeken. Ze worden op de voet gevolgd en zelfs de verjaardagen staan in teken van Shimmer & Shine of Paw Patrol. Ook op het online platform van Nick Jr. zijn ze regelmatig actief. Filmpjes worden veel op de tablet gekeken en op een speelse, educatieve wijze ontdekken ze de Nick Jr. wereld. Ook tijdens het pers evenement stond alles in teken van deze leuke karakters.Shimmer & Shine

De introductie werd verricht door Kim Kötter, waarna de presentatie werd opgevolgd door Victor Coolman, de opper chef oftewel de Vice President, Head of Kids & Family Viacom Benelux. Het leukste was misschien wel het inspirerende verhaal van Farnaz Esnaashari-Charmatz, ook wel het creatieve brein achter Shimmer & Shine. Denise vertelt jullie hier alles over….

Hallo Allemaal,

Ik ben Denise, vriendin van Marjolein en ben altijd in voor een feestje en nieuwe ontdekkingen. Dus, hop ik richting het persevent van Nick Jr., en wat was het leuk! Ik heb zelfs Shimmer & Shine in levende lijve mogen gezien! Uiteraard even op de foto!Nick Jr. Shimmer and Shine Ook Paw Patrol liep in de rondte maar die doken net voor mij de ballenbak in.

Het verhaal achter Shimmer & Shine

De bedenkster van “Shimmer and Shine” Farnaz Esnaashari-Charmatz heeft indruk op me gemaakt. Wat een lieve, talentvolle vrouw. Ze was heel open en heeft werkelijk alles verteld, over hoe deze serie van begin tot eind tot stand is gekomen. Hoe ze het bedacht heeft en hoe ze op ideeën komt voor de karakters in deze serie.

Toen haar dochtertje 2 jaar was, kwam ze naar haar toe gerend, greep haar benen en riep: “mama mijn lievelingen kleur is GLITTER”.. “Wow… die moet ik onthouden”! Vertelde ze het publiek. En zo is ze op nog veel meer ideeën gekomen.

Girls united

Ook veel van haar familie leden hebben een karakter in de serie gekregen. O.a. haar moeders grootvader. Tevens heeft zij ook aan “Dora the Explorer” gewerkt. Vol overgave vertelt ze dat het belangrijkste in deze serie toch wel de boodschap achter het verhaal is. Dat meiden voor elkaar opkomen. En de “gemene” in de serie is toch eigenlijk zo gemeen niet. Ze is bezig wat zij voor zichzelf het beste vind. Totdat ze er een zooitje van gemaakt heeft en de andere meiden samen met haar de boel weer op weten te lossen. Ze laten elkaar niet stikken en accepteren haar zoals ze is!Shimmer & Shine

Verrassingen

Wat uiteraard niet opvalt en waar Farnaz ons op gewezen heeft, zijn de kleine details in de serie dat de schaduwen ook bling hebben, dat de vloer glitteren en de muren glimmen etc.. zo leuk en bijzonder om te zien nu we erop gewezen zijn. Dat maakt zeker wel het verschil als je nu de serie weer bekijkt. Ook was Farnaz geïnspireerd door Dream of Jeannie. Volgens mij kenden niet veel moeders in de zaal die serie nog.. Er waren maar 2 mensen die hun hand opstaken toen Farnaz vroeg wie die nog kende? Tja, ik was er inderdaad 1 van!

“Hmm, zegt wel wat over mijn leeftijd hahahaha of over mijn fantasie natuurlijk”

HemeltjeliefShimmer & Shine

Een aflevering van 11 minuten duurt ongeveer 8 maanden voordat het gemaakt is! Er werken in Amerika zo’n 65 mensen aan en in India 300 personen. Uiteraard maken ze wel gelijk een hele episode dus in 8 maanden tijd is er een hele serie af! Zo snel gaat dat! Nooit geweten dat er zoveel mankracht achter een serie verscholen zit.

Keuzes

Nadat Farnaz moeder was geworden moest ze keuzes maken.. “Ga ik harder werken of ga ik het rustiger aandoen”?.. ze had voor zichzelf een plan gemaakt: “Als ik over een paar jaar nog steeds niet bereikt heb wat ik wil. Dan kan ik alsnog stoppen en ze pushte zichzelf om nog harder te werken “Shimmer & Shine werd bedacht in 2008. Althans 5 of 6 ideeën hierover. In 2010 werd Shimmer geboren en Shine in 2012. De serie ging in in 2013 in productie. Zo zie je maar, het is een lang proces.

Kim Kottershimmer & Shine

Kim presenteerde de boel, en toen haar zoontje Muck aanbiddelijk naar zijn mama toegelopen kwam, werd hij uiteraard ook even voorgesteld aan het publiek. Het was een zeer goed georganiseerd en indrukwekkend pers event. Superleuk, en vooral erg leerzaam. Er wordt zo goed nagedacht over een serie. Van, hoe ze die het beste tot stand kunnen laten komen.

Veilig verkeer Nederland

Ook veilig verkeer Nederland heeft in samenwerking met Paw Patrol een leerzame en veilige verkeersregels bedacht. O deze manier komen verkeersregels spelenderwijs bij de kinderen onder de aandacht. We kregen een goodybag mee, waar een poster en kalender van Paw Patrol bij zit. Met een leuk klein poppetje van Paw Patrol en van 1 van de Karakters van Shimmer and Shine. Superleuk.Shimmer & Shine paw patrol

Na de presentatie stond er allerlei “gezond” en lekkers klaar en konden de kinderen van hartenlust op het springkussen/speelhuis spelen en uiteraard op de foto met Shimmer and Shine en Paw Patrol. Dat is wel heel bijzonder om ze in het echt rond te zien rennen.

Ook stonden er allerlei merchandise producten tentoongesteld waar ik uiteraard ook even een foto van heb gemaakt!

Creativiteit

nahal Shimmer & Shine

Ik vond het zoo leuk! En uiteraard borrelt mijn eigen creativiteit gelijk naar boven! En jeuken mijn handen als schmink artiest om iets creatiefs te maken ….zoals een Shimmer of Shine of dat aanbiddelijke tijgertje Nahal.

Ik kan nu bijna niet kan wachten totdat mijn kids uit school zijn, om te kijken of ik ze om kan toveren tot Shimmer & Shine of bijvoorbeeld het tijgertje nahal uiteraard met veel glimmer! Houd Olivette.nl en de social media kanalen in de gaten want de resultaten laten we zeker zien!

Ik zou zeggen laat jullie dag verder shinen!!

Liefs Denise, ook wel bekend van Clownsduoodie

Videoimpressie

Over Nick Jr.

Nick Jr., onderdeel van Viacom International Media Networks Benelux, is het multiplatform kanaal voor kinderen van 2 tot 6 jaar dat educatieve en vermakelijke content biedt met fantastische verhalen en karakters die kinderen motiveren om slimmer te spelen in een veilige en betrouwbare omgeving. Het edutainment aanbod is 24/7 beschikbaar op televisie (KPN: kanaal 53, Ziggo: kanaal 306) en de interactieve website Nickjr.tv. Programma’s als PAW Patrol, Wallykazam!, Blaze en de Monsterwielen en Shimmer & Shine zijn bij Nick Jr. te zien. (bron wikipedia)

Zijn jullie kinderen oom zo fan van de series op Nick Jr.? die van ons absoluut en schreeuwden al ” Shimmer and Shine” toen ik deze blog aan het posten opmaken was. te leuk. Denis bedankt voor je leuke blogpost en we gaan ongetwijfeld meer van je te lezen krijgen.

Liefs Olivette

Olivette is ook actief op Twitter Facebook Youtube Instagram We vinden het superleuk als je een berichtje achterlaat


Delen vinden we super lief