Delen vinden we super lief

Het einde van het jaar komt weer in zicht. Een moment om terug te kijken naar het afgelopen jaar. Zeker in dit Coronajaar maar eigenlijk geldt dit voor ieder jaar. Wat is er allemaal gebeurd en wat had je voor geen goud willen missen? Elma van Vliet heeft een super leuke winterquiz gemaakt om met vrienden en familie terug te blikken naar het afgelopen jaar.

Knuffelen, polonaise en aprés ski

carnaval

Wat een raar jaar was het! Het begon bij ons nog vrij normaal en leuk. We zijn in februari een weekje naar de sneeuw geweest. Onze peuter/kleuter heeft haar eerste ski-les gehad en was bijna net zo gek op de après-ski als haar ouders. Onze jongste vierde haar eerste verjaardag uitbundig tijdens carnaval. We hebben de polonaise gelopen in Kruikenstad en Oeteldonk. Een week voor de lock-down heb ik nog een concertje meegepikt (wat een zeldzaamheid is sinds ik moeder ben) en we zijn met de hele familie naar de Efteling geweest net voordat het zijn deuren sloot.

Met z’n vieren thuis

binnen

Daarna begon de rest van dit Coronajaar. Een jaar waarin knuffelen verleden tijd werd, mondkapjes onmisbaar werden en zelfs scholen hun deuren sloten. Wie had dat ooit gedacht?! Iedereen kent Ab en Gommers en we weten ineens welke boeken er bij Rutten op “kantoor” staan. Ik kan de woorden “het nieuwe normaal” niet meer horen want ik hou van knuffelen, mensenmassa’s en “gewoon” een handje geven als ik iemand voor het eerst ontmoet. Ondertussen hebben we het heel gezellig thuis. We zijn lekker creatief bezig geweest met papier maché, knuffelen gelukkig thuis nog wel heel wat af en hebben oude hobby’s weer opgepakt. Ons wereldje is kleiner geworden maar brengt ons ook dichter bij elkaar.

Het einde in zicht!

kerst verjaardag

Het jaar zit er bijna op! Het was een vreemd jaar voor iedereen. Ik heb nog nooit zo gehoopt dat het nieuwe jaar wat meer vrijheden zou geven. Ik heb best wel lopen steigeren toen ik hoorde dat de basisscholen de deuren alweer zouden sluiten. Kerst vieren we dit jaar in shifts. Maar toch zijn er best wel wat positieve dingen. Door het thuiswerken eten we elke avond met het hele gezin omdat papa voor acht uur thuis is. Mijn broertje heeft zijn fantastische vriendin ten huwelijk gevraagd. En we hebben een heerlijke vakantie gehad in Zuid-Limburg i.p.v. de Franse bergen.

De winterquiz van Elma van Vliet

winterquiz

Wat is er nou fijner dan spelletjes spelen tijdens de lange winteravonden? Voor velen het ideale vermaak. Ik ben zelf eigenlijk niet heel erg een spelletjesmens. Vaak ben je gezellig in gesprek als ineens iemand met een gezelschapsspel op tafel komt. Dat vind ik meestal best wel een domper. Ik weet dat er heel veel mensen heel anders over denken. Allebei mijn broers zijn gek op spelletjes. Er worden zelfs hele spelletjesavonden georganiseerd. Daarom ben ik super blij met de winterquiz van Elma van Vliet. Je bent wel een spel aan het doen maar ondertussen ben je vooral in gesprek met elkaar en kijk je samen terug en een beetje naar de toekomst.

Verrassende vragen met de winterquiz

winterquiz

Het spel bestaat uit een flinke berg kaartjes met vragen en opdrachten. De kaarten zijn onderverdeeld in drie categorieën: vertel, raad en doe. De vragen kunnen ontroerend zijn; wie wil je bedanken, gaf je energie of wat voor levensles heb je geleerd? Maar er kan ook flink gelachen worden wanneer je je meest gehate (of juist geliefde) kersthit moet zingen of een gezellige kerstfoto moet maken. En raad eens wie er ieder jaar naar de kerstmis gaat of wat vind je het mooiste van de winter? Een leuke manier om om terug te kijken naar het verleden en stiekem weg te dromen over de toekomst.

Elma van Vliet

Elma van Vliet kennen we van het de prachtige persoonlijke invulboekjes zoals “voor mama”. Alles wat ze maakt gaat over bijzondere banden tussen mensen en verhalen delen. Ik denk dat ik mijn moeder nog nooit zo blij heb gemaakt met een cadeau als met het super persoonlijke boekje “voor mama”. Ze kreeg mijn ingevulde boekje samen met het boekje “mam vertel eens”. Ik weet dat ze er haar tijd voor neemt en dit een heel bijzonder verhaal over mijn moeder wordt.

De winterquiz

winterquiz

Wat mij betreft is de winterquiz het ideale cadeau voor onder de kerstboom zodat het nog net op tijd in huis is voor oudjaarsavond. Maar ook voor alle bijzondere avonden daarna. Het spel is geschikt voor drie tot acht personen. Je kunt het online bestellen voor €15,-. Fijn voor nu en in het nieuwe jaar kan je het gewoon weer in de boekwinkel kopen.

Liefs Olivette

Olivette is ook actief op Twitter| Facebook |Youtube| Instagram We vinden het superleuk als je een berichtje achterlaat


Delen vinden we super lief