Kosmos uitgevers komt dit najaar met prachtige kookboeken, waar we nu al reikhalzend naar uitkijken. We geven je alvast een kijkje in de keuken om je verlanglijstje alvast aan te vullen. Zo ontdek je in Chef Toub: Vega Arabisch dat de Midden-Oosterse keuken een echte groentekeuken is, bak je heel het jaar door feestelijk met Rudolph van Veen in Rudolph’s Kitchen: het hele jaar feest! en leer je 60 TikTok-famous recepten in Je kookt het op TikTok.
Voor elk wat wils waar iedereen een keukenprins(es) zal worden! Welke is jouw favoriet?
12 kookboeken voor de keukenprins(ess)en
1. Every Day Vegan Budget Friendly – Lenna Omrani
Met haar tweede boek, Every Day Vegan Budget Friendly, bewijst Insta-ster en vegan-expert Lenna Omrani dat vegan eten niet alleen heerlijk, makkelijk en voor elke dag is, maar ook nog eens voor elke portemonnee! Want dat plantaardig eten duur zou zijn, is een hardnekkige fabel, die Lenna met haar handige kooktips en recepten graag ontkracht.
Volg Lenna online: Website | Instagram | Facebook
2. 50x meer lunchen zonder brood – Sven en Jennifer
50x meer lunchen zonder brood is de opvolger van succestitel 50x lunchen zonder brood. In dit tweede lunchboek van Sven en Jennifers Voedzaam & Snel staat nog meer inspiratie voor de lunch zonder brood, to go of @ home. Voor een gezonde, voedzame en snelle lunch die genoeg energie geeft voor de hele middag.
Volg Sven en Jennifer online: Website | Instagram | Facebook
3. Chef Toub: Vega Arabisch – Mounir Toub
Van courgette, aubergine en granaatappel tot pompoen, artisjok en klassieke biet – in Vega Arabisch laat Mounir Toub zien dat de Midden-Oosterse keuken een echte groentekeuken is. In meer dan 90 gerechten – kleurrijk, smaakvol, een tikje exotisch en (merendeels) makkelijk – zijn de groenten de hoofdrolspeler van ieder gerecht. Voor vegetariërs, flexitariërs en iedereen die gewoon lekker Arabisch wil eten (toevallig zonder vlees of vis).
Volg Mounir online: Website | Instagram | Facebook | TikTok
4. De keukens van Oekraïne – Olia Hercules
Van geroosterde aubergineboter met tomatentoast, lichte bietenborsjtsj met home made dumplings tot zoete maanzaadcake toe: wie wist hoe verrassend lekker de Oekraïense keuken is? Olia Hercules weet als prijswinnende chef met Oekraïense roots als geen ander hoe ze van de klassiekers van haar vaderland frisse en sprankelende gerechten helemaal anno nu maakt.
Volg Olia online: Instagram
5. Rudolph’s Kitchen: het hele jaar feest! Rudolph van Veen
Kerst, oudjaar of pasen, Koningsdag en moederdag: met de bak- en kookrecepten van Rudolph van Veen zet je tijdens elke feestdag heerlijke gerechten op tafel. Van voodoo-style kipvleugeltjes voor Halloween en kreeft met aardappelsalade voor oud en nieuw, tot cupcakes voor op de vrijmarkt en – natuurlijk – oliebollen. Met Rudolph is koken én bakken altijd een feestje!
Volg Rudolph online: Website | Instagram
6. Smokey Goodness BBQ Snack Attack – Jord Althuizen
Hot & fast vlammen we dit najaar, met deze nieuwste hit uit de serie Smokey Goodness kookboeken. BBQ Snack Attack barst van de allerlekkerste makkelijk en snel te maken snacks, maar vergeet ook het low & slow BBQ-plezier niet. Denk spicy drumsticks, juicy burgers en sandwiches en jawel, ook volop sticks.Let the Smokey holidays begin!
Volg Jord online: Website | Instagram | Twitter | YouTube | TikTok
7. Boulangerie – Hidde de Brabander
Boulangerie. is hét ultieme bakhandboek over de patisseriekant van brood van Meester Patissier, chocolatier en – IJsbereider Hidde de Brabander. Vol vakkennis over ingrediënten, deegontwikkeling, desem en gist, en met duidelijke stap-voor-stap basisrecepten voor luxebrood, gestoomd, gefrituurd of glutenvrij brood, viennoiserie en meer. De inspiratierecepten dagen uit en tonen de meester aan het werk. Voor iedereen die echt wil leren bakken.
Volg Hidde online: Website | Instagram Ken je ook zijn andere edities…?
8. All you can eat: de nieuwe eetgids van Nederland – Jonneke de Zeeuw
Van de beste Koreaan in Amstelveen tot de lekkerste kebab in Deventer; van de klassieke gehaktbal uit Den Haag tot de beste Afghaan in Eindhoven. Met All you can eat in de hand ontdek je de enorme diversiteit aan keukens die Nederland te bieden heeft. Want dat je in ons land ongelooflijk lekker kunt eten, proef je met deze nieuwe, absolute must-have eetgids van Nederland.
Volg Jonneke online: Website | Instagram | Facebook | YouTube
9. Je kookt het op TikTok -TikTok
Je kookt het op TikTokbevat 60 TikTok-famous recepten om thuis zelf ook te maken, van meer dan 40 TikTok-koks, samen goed voor 62 miljoen volgers. Met gerechten als The Ultimate Breakfast Sandwich (van The Korean Vegan), de Grilled Jalapeno Corn Off the Cob (Cooking with Shereen), Ramen Carbonara (Cooking with Lynja), Bang-Bang Shrimpies (Newt), en meer, waaronder tips en technieken van verschillende TikTok-sterrenchefs.
10. Heel Holland Bakt Kinderbakboek seizoen 3 – Heel Holland Bakt
Het Heel Holland Bakt Kinderbakboek seizoen 3 is het boek bij het nieuwe seizoen van de Kids-editie van het leukste bakprogramma op tv. Met de lekkerste recepten voor junior bakkers om zelf thuis te bakken – alleen of met wat hulp – van super easy naar echte challenges plus alle favorieten van tv. Mis deze toffe editie uit de kookboeken reeks niet!
Volg Heel Holland bakt online: Website | Instagram| Facebook | Twitter
11. Boekoe Kita Green – Mirjam van der Rijst en Harold Pereira
Na het grote succes van Boekoe Kita, het eerste moderne kookboek over de Indische keuken met recepten en verhalen, is het nu tijd voor de next generation! In Boekoe Kita Green komen 30’ers, 40’ers en 50’ers met Indische roots aan het woord. Geboren en getogen in Nederland, maar met net zulke mooie verhalen en herinneringen over wat hen en hun kookstijl typisch Indisch anno 2022 maakt: namelijk vega.
12. Van kop tot staart: varken – Gertjan Kiers en Inge van der Helm
Topslager en bestseller-auteur Gertjan Kiers laat je in Van kop tot staart: varken zien hoe je duurzaam kunt blijven genieten van vlees, in dit geval varken, het meest favoriete stuk vlees in Nederland. Want wie van kop tot staart eet, gooit niet alleen minder weg, maar eet ook nog eens heerlijk. Ontdek hoe deze kookboeken bijbel op het gebied van varkensvlees, die bij geen foodie, worstenmaker of barbecuefan mag missen!
Tot slot
Bovenstaande kookboeken zijn prachtige edities die komen en gaan en die op mijn verlangslijstje zullen staan. Koken is mijn passie en met de jusite kookboeken komt er magie uit de keuken! En als ik even geen zin heb ,dat weinig voorkomt, haal ik de airfryer erbij, waar Kosmos ook vast een geschikt kookboek voor heeft uitgegeven!
Liefs Olivette
Olivette is ook actief op Twitter | Facebook | Youtube | Instagram. We vinden het superleuk als je een berichtje achterlaat