Delen vinden we super lief

De nieuwe Thule EasyFold 3 fietsendrager is een waardige opvolger van de zeer populaire EasyFold XT fietsendrager die we al eerder beschreven als fiets musthave. Dit model tilt fietsvervoer naar een nog hoger niveau en voldoet aan alle wensen waar de beste fietsendrager voor jouw avonturen aan moet voldoen! Met dit model speelt Thule duidelijk in op de toenemende vraag naar veelzijdige en gebruiksvriendelijke oplossingen, zeker voor e-bikes en grotere fietsen. De banden worden steeds breder en we zagen al bij het WK gravel in Leuven dat de fietsen steeds vernuftiger worden die je uiteraard optimaal wil beschermen en vervoeren! Ik heb de kans gehad om dit nieuwe model te testen en ben onder de indruk van de combinatie van eenvoud en robuustheid die deze fietsendrager biedt.

Installatie en gebruiksgemak

Het eerste wat opvalt is hoe eenvoudig de Thule EasyFold 3 te monteren is. De click-in/click-out fietsarm is echt een uitkomst. Je hebt geen gedoe meer met lastige bevestigingen; in een handomdraai staat je fiets stevig vast. Bovendien is de verstelbare arm ideaal voor het vervoeren van verschillende soorten fietsen. Of je nu een e-bike, racefiets of mountainbike wilt meenemen, de drager past zich moeiteloos aan de afmetingen van de fiets aan.

Ook het opvouwbare ontwerp is praktisch. Je kunt de drager makkelijk opbergen als hij niet in gebruik is, wat een groot voordeel is voor mensen met beperkte opslagruimte. Met een hoes eromheen kun je hem ook tijdens het vervoeren beschermen maar dat vonden we zelf niet nodig!

Veiligheid en Bescherming

De verbeterde fietsarm met een zachte bekleding zorgt ervoor dat je fiets stevig vastzit zonder schade aan het frame. Dit is een belangrijk pluspunt, vooral voor mensen met kostbare fietsen dei een carbon frame hebben. De draaibare kop maakt het plaatsen en verwijderen van fietsen bovendien bijzonder eenvoudig, zonder veel kracht te hoeven gebruiken.

De robuuste riemen en de stevige bevestiging van de fietsen maken dat je je geen zorgen hoeft te maken tijdens het rijden, zelfs niet over hobbelige wegen.

Flexibiliteit in Aantal Fietsen

De mogelijkheid om de drager van een 2-fiets- naar een 3- of zelfs 4-fietsdrager om te bouwen, is wat de Thule EasyFold 3 echt onderscheidt. Dit maakt hem geschikt voor gezinnen of groepen fietsers die samen op pad willen gaan. De compatibiliteit met kinderfietsen, e-bikes en mountainbikes geeft je de vrijheid om verschillende soorten fietsen tegelijkertijd te vervoeren. Maar let uiteraard wel op dat je hem niet overbelast en dat je fietsendrager gaat wiebelen en kantelen.

Ontwerp en Verlichting

Esthetisch gezien scoort de EasyFold 3 ook hoog en laten we wel wezen, het oog wil ook wat! Het strakke, moderne design is mooi afgewerkt en ziet er niet alleen goed uit op je auto, maar is ook functioneel. De geïntegreerde verlichting is een welkome toevoeging die de veiligheid op de weg aanzienlijk verhoogt, vooral tijdens avondritten of in slecht weer.

Prijs en Conclusie

Met een prijs vanaf €949,95 valt de Thule EasyFold 3 wel in het hogere segment van fietsendragers, maar daar krijg je ook heel veel voor terug! Als je kijkt naar de veelzijdigheid, het gemak en de veiligheid die je ervoor terugkrijgt, is het een investering die de moeite absoluut waard is. Vooral voor fanatieke fietsers en gezinnen die regelmatig met de fiets op pad gaan, is dit model een uitstekende keuze.

Kortom, de Thule EasyFold 3 biedt alles wat je nodig hebt voor comfortabel, veilig en flexibel fietsvervoer. Het is een solide keuze voor wie geen concessies wil doen aan kwaliteit of functionaliteit en vinden we naast de Thule Epos die meer gericht is op high end fietsen evenzo een pareltje!

Olivette

Volg je Olivette al op Facebook |YoutubeInstagram, of Pinterest? We vinden het superleuk als je een berichtje achterlaat.


Delen vinden we super lief