Delen vinden we super lief

Op dinsdag 30 juli was het zover! De langverwachte spin-off van ‘The Fast and the Furious’ ging in première bij de Pathé Arena in Amsterdam. Op het plein voor de Pathé stonden mooie snelle wagens te pronken om ons alvast in de sferen van de film te laten komen. Dat is goed gelukt. In de zaal verwelkomde Nederlands autocoureur Coronel ons met een inleidend praatje. Hierna kon het spektakel eindelijk van start.

Powervrouw

De film begint met een sterk, vrouwelijk personage. I like! Ik was daarom natuurlijk meteen verkocht. We zien Hattie Shaw (Vanessa Kirby) een capsule met een dodelijk virus veroveren. Als dit virus zich verspreidt, zal de mensheid worden uitgeroeid.

Dit is natuurlijk niet de bedoeling en dus wordt de hulp van Luke Hobbs (Dwayne Johnsson) en Deckard Shaw (Jason Statham) ingeroepen. Dit lijkt een goede keuze, maar er is één probleem. Ze mogen elkaar niet. Sterker nog: ze háten elkaar.

Trailer

Hobbs besluit daarom om solo te werk te gaan en gaat op zoek naar Hattie Shaw. Omdat zij het virus in handen heeft, vermoedt hij dat zij de ‘bad guy’ is. Al snel wordt duidelijk dat dit niet het geval is. Sterker nog, Hattie is de zus van Deckerd Shaw en een ‘good guy’. Nu moét hij wel met (de) Shaw(s) samenwerken.

De slechterik

Om het virus veilig te stellen heeft Hattie (in paniek) de capsules met het virus bij zichzelf geïnjecteerd. Hierdoor is ze het doelwit geworden van de echte bad guy: Brixton. ‘Black Batman’ Brixton (Idris Elba) werkt voor Eteon, een bedrijf dat niet in enkel menselijke krachten gelooft. Eteon verbetert de mensheid middels cyber-genetische ingrepen en zo is ook Brixton omgebouwd. Hij is hierdoor onsterfelijk, or isn’t he?

Family matters

Het drietal bedenkt verschillende manieren om Brixton (en daarmee Eteon) te verslaan. Toch lijkt het allemaal net niet genoeg. Ten einde raad gaat het drietal naar het geboorte-eiland van Hobbs: Samoa. Met de hulp van Hobbs’ familie doen ze nog een laatste, goed uitgedachte poging om Brixton te verslaan. Er is alleen één probleem. Ze hebben geen wapens en Brixton en zijn handlangers wel. Gaat het ze lukken?

Categorie puntje van je stoel

Fast & Furious: Hobbs & Shaw is er ééntje in de categorie puntje van je stoel. Door de bloedstollende strijd is de film is van begin tot eind spannend. Ik ga je natuurlijk niet vertellen wie deze strijd wint, dat moet je zelf gaan bekijken. Deze film mag dan wel niet een typische ‘feelgood-movie’ zijn, één ding is zeker: na het zien van deze film heb je het gevoel dat je de hele wereld aankunt. Een aanrader dus. En nu snel naar de bios racen maar!

Liefs Olivette

Olivette is ook actief op Instagram Twitter Facebook Youtube We vinden het superleuk als je een berichtje achterlaat


Delen vinden we super lief