Delen vinden we super lief

Heb je pas geleden het huis van je dromen gekocht voor het hele gezin, of wil je je interieur herinrichten en opfrissen? Wil je meer ruimte creëren, door juist iets op te hangen? Denk dan eens aan glazen hanglampen! Lichtinval in een huis of kamer is heel belangrijk en met deze lampen kun je zorgen voor een glasheldere verlichting, wie wil dat nou niet? De glazen lampen zorgen voor meer ruimte in je huis en geven een open en gezellige sfeer.

In dit blogartikel lees je alle ins en outs van deze ruimte creërende lichtbronnen en wellicht gaat het lampje bij jouw in de bovenkamer ook branden en hangen er binnenkort boven jouw keukentafel ook prachtige glazen hanglampen.

Soorten glazen hanglampen

Lampen in het algemeen heb je in allerlei vormen, kleuren, materialen en maten. Dit geldt ook voor glazen lampen. Met name in de glassoort zit het verschil. Zo kun je kiezen voor een hanglamp glas in mat, helder glas en wit glas. Maar gekleurd glas is ook mogelijk; echter wel minder toegankelijk dan normaal of mat glas. Ook zijn er natuurlijk talloze vormen en samenstellingen te kiezen en te combineren. Zo heb je lampen welke bestaan uit meerdere bollen en juist enkelvoudige lampjes. Hele grote lampen en hele kleine lampjes.

Doordat glas wordt gevormd wanneer het vloeibaar is, is het mogelijk elke gewenste vorm te maken. Zo kun je dus een geheel persoonlijke glazen lamp laten maken, welke uniek in zijn soort is. Daarnaast kun je ook denken aan de verschillende hangers of bevestigingen. Deze zijn vaak van metaal en te verkrijgen in verschillende kleuren.

Het effect van glazen lampen

Het heeft eigenlijk hetzelfde effect als die van een spiegel in je huis. De kamer lijkt optisch groter, ruimer en lichter doordat deze ‘doorloopt’. Er is immers niks van het zicht geblokkeerd bij glas. Bovendien zorgt het glas ervoor dat het licht wat wordt afgegeven optimaal benut kan worden. Er is geen kap of iets dergelijks wat het licht tegenhoudt.

Hang een glazen lamp dus zeker op in ruimtes die wat donkerder zijn, om ze zo gemakkelijk meer te verlichten. Door het doorzichtige materiaal en de volledige lichtafgifte geeft de lamp een open en modieuze sfeer. Zo voer ik het ook door bij onze bedlampjes voor de optimale slaapkamer make-over.

Andere voordelen

Een ander groot voordeel van een glazen hanglamp is dat deze in ieder interieur passen. Of je nu een superstrak zwart-wit interieur hebt of juist een bont huishouden met alle kleuren van de regenboog; glas is zo neutraal als iets en past dus altijd en overal. Ze kunnen met gemak boven iedere keukentafel hangen, zonder de rest van de inrichting te verpesten. Wat ook een bijkomend voordeel is: glas is heel makkelijk schoon te maken.

Oke, het kan wat moeilijk zijn om hanglampen boven de keukentafel schoon te maken, maar doordat het glas is zijn ze binnen een mum van tijd weer glashelder. Het laatste voordeel is dat glazen lampen tijdloos zijn. Dus ook al hangen ze er 25 jaar, ze blijven mooi en passend in je huis. Kortom; een glazen hanglamp kan altijd en overal. Glashelder toch?

slaapkamer, afvallen in december, Just frame it, inlijsten, cadeautip

Liefs Olivette,

Olivette is ook actief op Twitter Facebook Youtube Instagram en vinden het superleuk als je een berichtje achterlaat


Delen vinden we super lief