Delen vinden we super lief

Hooray, Juffenballet (6+) is terug van weggeweest en staat weer in het theater. We waren bij de premiére in 2020 dat een grandioos groot succes was! Nu is Juffenballet terug van weggeweest en bezoeken we het een tweede keer met het hele gezin. Want wat doet de juf als je het klaslokaal verlaat? is de juffrouw dan nog wel een juf?

En waar gaat ze dan naar toe? Wat is het geheime leven achter het schoolbord? De schooljuf is voor kinderen een vertrouwd figuur die dagelijks voor de klas staat, dingen op het bord schrijft en geduldig schriften controleert. In deze voorstelling zien we dat het ook zo veel meer is…… Een voorstelling dat ons onwijs heeft gecharmeerd !

Liefde voor theater

Wat hebben we weer mogen genieten van deze voorstelling en als je de mogelijkheid hebt bij jou in het theater, is het echt een aanrader om het te gaan bezoeken! Als alle voorstellingen de ingrediënten zou hebben van Juffenballet, dan zitten theaters vol. Het is een kleurrijke voorstelling voor het hele gezin(6+) dat je van begin tot eind weet te vermaken. Het zit vol met dans, originele decorwisselingen, humor en af en toe een spannend liedje. Je word er in mee gezogen en de glimlach op de gezichtjes spraken boekdelen! Dit was een groot succes!

Juffenballet (6+)

In Juffenballet zien we kleurrijke Juffen die elkaar ontmoeten op een open plek in het bos die hier geniepige plannetjes maken. Plannetjes om de schooldirectrice, een oude hippie met flowerpoweridealen, van de troon te stoten. Ze willen de school vernieuwen met strakke regels en prestatiedruk. Een strijd tussen vrijheid en orde barst los. Maar dan komt er een nieuwe juf, die hopelijk de boel kan redden.

Juffenballet is een mix van de heksen van Roald Dahl, Harry Potter, Superjuffie en De Luizenmoeder dat geschikt is vanaf 6 jaar en ouder. Een voorstelling voor de hele familie waar je blij vandaan komt. Juffenballet is een nieuwe theatertekst van Moniek Merkx en wordt geregisseerd door René Geerlings.

Het acteerwerk is verbluffend en de interactie met het publiek hield ons scherp! “weten jullie nog alle namen van de juffen” vroeg ik de meiden… En het had indruk gemaakt. Ze wisten exact wie, wie was en ook waarom.

juffenballet, theater, bontehond, premiere
Juffrouw blaaskat en juf blauwzuur waren eigen, ludiek, hilarisch en eigenaardig! Juffrouw Stroop was toch wel mijn favoriet: een luie, telefoonverslaafde juf die zich soms gedraagt als een kind uit haar eigen klas.

Shakespeare & Roald Dahl

Regisseurs Geerlings en tekstschrijver Moniek Merkx lieten zich voor de voorstelling inspireren door zowel Shakespeare, Roald Dahl en de huidige onderwijs perikelen. Juffenballet is een fijn pleidooi voor het belang van spelen en het aanpakken van prestatiedruk in het onderwijs. Het geeft op een fantasievolle manier inkijk in de wereld achter het schoolbord.

Dit is theater van hoog niveau!

Het leven van de juf is immers al lang geen sprookje meer. Hoog tijd voor een feestelijk, fantasierijk en wild avontuur rondom deze voor iedereen “o zo belangrijke” figuur.

Ode aan de fantasie

En laat dit nu de reden zijn dat de makers van deze familievoorstelling dit nijpende probleem als startpunt nam. Je kunt het ook wel zien als een ode aan de fantasie! Een sprookjesachtige koninginnen drama voor de hele familie waarbij de heksen van Roald Dahl, Harry Potter, Superjuffie en De Luizenmoeder met elkaar gemixt zijn! Juffenballet heeft mijn hart gestolen!

En een groot applaus voor de talenten van Juffenballet 6+op het toneel!

juffenbalelt, theater, bontehond, premiere

Zodra de leerlingen het lokaal verlaten, groeit het klaslokaal vol met bomen. Overdag geven de juffen het goede voorbeeld, maar na het luiden van de schoolbel gooien ze hun haren los.

Makers Juffenballet 6+

Idee, regie: René Geerlings
Tekst, advies: Moniek Merkx
Choreografie: Cecilia Moisio
Compositie: Reinier van Harten
Spel: Isabelle Houdtzagers, Roosmarijn Luyten, Sabrina NaberMacnack, Manon
Nieuweboer, Serano Pinas, Luuk Weers, Yulia Kalinchenko, Katarzyna Sitarz
Decor: Sanne Danz
Kostuums: Judith de Zwart
Lichtontwerp: Remko van Wely
Dramaturgie: Judith Faas
Regieassistentie: Millie Lijbers
Productie: Maas theater en dans

juffenballet, theater, bontehond, premiere

Liefs Olivette

Olivette is ook actief op Twitter  Facebook Youtube Instagram We vinden het superleuk als je een berichtje achterlaat


Delen vinden we super lief