Delen vinden we super lief

De eyecatcher van de nieuwste attractie van LEGOLAND® Billund is toch wel een model van de Ferrari Monza SP1 op ware grootte, die bestaat uit 383.610 LEGO®-steentjes. Sinds donderdag 18 mei zijn de deuren van de LEGO Ferrari Build & Race voor het eerst geopend voor het publiek dat wij uiteraard gaan bewonderen. Wat een leuke toevoeging aan het ongekende speelplezier in Billund.

LEGO Ferrari Build & Race

Het is een attractie waarbij gasten hun eigen raceauto mogen bouwen die je vervolgens kunt testen op verschillende hellingen en circuits. Vervolgens wordt de raceauto in een scanner geplaatst die de auto digitaliseert waarmee je vervolgens kunt racen op de grote digitale racebaan. We waren al eerder bij Legoland Discovery centre, waarbij het in Billund next level is. De verbeelding wordt hier werkelijkheid en in beweging gebracht.

Christian Woller, CEO van LEGOLAND geeft aan dat het altijd spannend is om nieuwe attracties te openen en is dan ook erg verheugd om ’s werelds eerste door LEGO gebouwde Ferrari Monza SP1 te laten zien. Deze attractie is een geweldige combinatie van een bouwervaring en een digitale ervaring die gecombineerd is met het wereldberoemde merk Ferrari. Dit spreekt onze kinderen dan ook wel zeer aan en papa evenzo.

Hoogste vrijeval-glijbaan van Scandinavië.

En als je naar nog meer snelheid en avontuur zoekt, is het WOW Park een extra aanrader. Het hoort bij een van de vijf parken, die deel uitmaken van LEGOLAND Billund Resort. Het bevindt zich in het klim- en avonturenpark op steenworp afstand van LEGOLAND, dat zijn deuren opende in juni 2020. We zullen hier snel uitgebreid op terug komen.

De zogenoemde Giant torent met zijn 25 meter hoog uit boven de groene omgeving van het park en het is in veel opzichten een bijzondere glijbaan. Je beklimt eerst 110 treden die je naar de top van de toren leiden, waar de spannende Lightning-glijbaan wacht. Onderweg kun je echter afslaan en op de Spiral-glijbaan of de Forest Racer springen. Dit willen we zeker uitproberen en de meer dan 130 meter glijplezier uitproberen!

Ook qua uiterlijk is de Giant iets bijzonders. De toren is van onder tot boven aangekleed met plantenbakken en meer dan 350 planten en bloemen zullen in de toekomst de toren sieren, zodat de attractie uitstekend in de natuurlijke omgeving van de rest van het park past.

De enorme vrije val-glijbaantoren is de perfecte aanvulling op de WOW PARK-ervaring, dat voor spanning en uitdaging zal zorgen. Dit is immers een glijbaan zoals we die kennen uit de speeltuin, alleen 20-25 keer groter. Achtbanen zijn cool, maar dit kan zich er ook zeker aan meten.

Tot slot

Zijn jullie al eens in Legoland Billund geweest? Bij ons staat het al een tijdje op het wensenlijstje, nadat onze gastblogger er een uitgebreide review over publiceerde toen ze het park bezocht met haar kleine kinderen. Met mijn oudere legofans vind ik het dan ook zeker het ervaren waard en heel misschien zwicht ik wel voor een overnachting in het LEGOLAND Castle Hotel.

Liefs Olivette

Olivette is ook actief op Twitter | Facebook | Youtube | Instagram We vinden het superleuk als je een berichtje achterlaat


Delen vinden we super lief