Delen vinden we super lief

Het Europa-Park heeft Adventure Club of Europe (ACE) opgericht waarmee je via een fictieve club van ontdekkers in een andere attractiepark dimensie stapt. Elk lid van deze fictieve club heeft iets ontdekt dat voorheen verborgen was voor de mensheid, die vervolgens stapsgewijs worden onthuld in het park door middel van storytelling. In 2024 staat de onthulling van de geheimen van Nikola Tesla centraal in het nieuwe themagebied Kroatië waarbij de attractie Voltron hoge ogen zal gaan scoren!

voletarium, Adventure Club of Europe:, voltron, Tesla, Kroatie, Nikola Tesla 's geheimen ontrafelt in Europa-Park's themagebied Kroatië

De Legende van Nikola Tesla

Nikola Tesla, geboren in 1856 in wat nu Kroatië is, was een genie dat wereldwijd bekend werd door zijn uitvinding van wisselstroom in Amerika. Ook in Europa voerde hij met de hulp van de ACE baanbrekende experimenten uit. Helaas liepen deze experimenten vaak dramatisch af, waardoor de ACE ze lange tijd geheimhield. Recentelijk zijn echter rapporten ontdekt in de archieven van de ACE, geschreven door Jelica Munja, de voormalige ACE-vertegenwoordiger in Kroatië. Deze rapporten werpen nieuw licht op de omstandigheden rond de dramatische gebeurtenissen dat in Europa-Park allemaal aan het licht komt.

voletarium, Adventure Club of Europe:, voltron, Tesla, Kroatie

De Teleportatiemachine van Tesla

Als kind was Tesla al zeer getalenteerd en gefascineerd door elektriciteit. Hij droomde ervan om elektriciteit draadloos over te brengen en bedacht een spannend idee: een teleportatiemachine die mensen als pure energie tussen twee torens zou sturen met behulp van bliksemschichten. Zijn experimenten leidden tot succes op kleine schaal, wat als revolutionair werd beschouwd. In Europa-Park zagen we recent de 3D film over zijn avonturen waar al het een en ander getoond werd.

Uitbreiding van de Uitvinding

De ACE bood Tesla steun om zijn uitvinding op grote schaal uit te breiden. Ze voorzagen hem van fondsen en een industrieel gebouw met een elektriciteitscentrale als laboratorium. Tesla en zijn assistent, Erik, experimenteerden onvermoeibaar, maar een tragisch ongeluk leidde tot een abrupt einde van de experimenten. Het rapport suggereert dat het leger mogelijk betrokken was bij het ongeluk, waardoor Tesla en Erik moesten vluchten. Zoals je kunt lezen zit het verhaal vol plottwists en zou zo in het echt gebeur d kunne zijn. Dit is story-telling pur sang waar ze in het Europa-Park heel sterk in zijn.

voletarium, Adventure Club of Europe:, voltron, Tesla, Kroatie, Nikola Tesla 's geheimen ontrafelt in Europa-Park's themagebied Kroatië

Het Laboratorium van Tesla in Europa-Park

Ondanks de tegenslagen zette Tesla zijn experimenten voort in de VS. Het is echter onbekend of zijn machine ooit succesvol heeft gewerkt met mensen. De opening van het nieuwe themagebied Kroatië in Europa-Park op 26 april 2024 markeert de introductie van de sensationele multi-launch coaster Voltron Nevera powered by Rimac. Hier worden bezoekers tussen twee torens geschoten, vergelijkbaar met Tesla’s teleportatiemachine. Dat belooft een geniale achtbaan ervaring.

De Adventure Club of Europe

Meer informatie over de ACE en de avonturen die je kunt ontdekken in Europa-Park is te vinden op www.adventureclub.eu. Als je je gaat verdiepen in het verhaal beloof ik je echt dat Europa-Park nog indrukwekkender en meeslepender zal zijn!

voletarium, Adventure Club of Europe:, voltron, Tesla, Kroatie, Nikola Tesla 's geheimen ontrafelt in Europa-Park's themagebied Kroatië

Liefs Olivette

Volg je Olivette al op Facebook | YoutubeInstagram, of Pinterest? We vinden het superleuk als je een berichtje achterlaat.


Delen vinden we super lief