Delen vinden we super lief

Het aftellen is begonnen, nog twee weken en de traditionele Slag om Bourtange barst weer los! Wordt de Vesting Bourtange dit jaar ingenomen door de Franse troepen, of blijven de Poorten gesloten? Beleef het mee tijdens de Slag om Bourtange op zaterdag 3 en zondag 4juni aanstaande! Een uitje dat leuk is voor groot én klein.

Officieren, kanonniers, grenadiers, infanterie, handelaren, boeren en burgers herbeleven de 19e eeuw. Betreed de Vesting waar soldaten hun kampementen hebben gebouwd en neem een kijkje in het leven van de soldaten begin 1800. Geniet van de muziek en kijk rond bij de handelaren die hun waren aanbieden.

Op diverse plaatsen in en om de vesting vinden zowel op de zaterdag als op de zondag gevechten plaats tussen de verschillende strijdkrachten. Hoor het gebulder van wapens en authentieke kanonnen uit de tijd van Napoleon. Ervaar de spanning en adrenaline van een historische veldslag!

Kom naar Bourtange en maak dit spektakel mee. Kijk voor actuele openingstijden op onze website www.bourtange.nl. Entree bedraagt € 9,50 per persoon, kinderen € 5,50. Voor kinderen tot 6 jaar is de entree gratis. Kaarten zijn online verkrijgbaar via www.bourtange.nl of aan de kassa. Parkeren is gratis, volg de borden P-Bourtange. Museum de Baracquen, met bodemvondsten, is tijdens de Slag om Bourtange gratis toegankelijk.

Liefs Olivette

Olivette is ook actief op Twitter | Facebook | Youtube | Instagram We vinden het superleuk als je een berichtje achterlaat


Delen vinden we super lief