Delen vinden we super lief

De vogels fluiten, de bloesems bloeien en het zonnetje komt (voorzichtig) door… het is weer lente! Voor veel mensen is dit het fijnste seizoen van het jaar: het zonlicht zorgt voor de aanmaak van stofjes als serotonine, endorfine en dopamine, waar we gelukkiger van worden. Wil je dat gevoel een extra boost geven? Stap dan lekker de natuur in. Zowel wandelen als de natuur zijn namelijk ontzettend goed voor je gezondheid. En terwijl jij buiten bent, maakt de robotstofzuiger van iRobot een ommetje door je huis, zodat jij thuiskomt in een schoon én pollenvrij huis. Dat is nog eens optimaal genieten van de lente!

Wandelen met een rugdrager: Thule Sapling

Natuur maakt gelukkig

Wandeldates, georganiseerde stadswandelingen of ‘gewoon’ een blokje om in de pauze: tijdens de coronapandemie is wandelen een ware trend geworden. Merk jij ook dat je vaker de benen strekt? Dan hebben we goed nieuws voor je! Wandelen heeft namelijk veel positieve effecten op ons lijf en onze gemoedstoestand. Zo blijkt uit wetenschappelijk onderzoek van het US National Cancer Institute zelfs dat je meer kans hebt op een langer leven als je dagelijks een blokje om gaat1.

En als je dan ook nog eens kiest voor een wandeling in de natuur, krijgt je immuunsysteem helemaal een boost2. De bomen zorgen namelijk voor schone lucht en zelfs met het kleinste beetje zonlicht wordt vitamine D aangemaakt. Daarnaast brengt natuur je rust en ontspanning. Het stimuleert het ‘knuffelhormoon’ (oxytocine) en verlaagt juist het stresshormoon (cortisol). Door een dagelijkse wandeling te maken, kunnen klachten als depressie, stress en angststoornissen bijna met de helft afnemen. Bovendien is de beweging goed voor je conditie.

Volgens een Britse studie bereik je de beste gezondheidsresultaten als je tenminste twee uur per week in de natuur bent3. Na maanden van binnen zitten is dat een welkome ontsnapping aan de muren die inmiddels vast op je af beginnen te komen. En wat nu als je ná je wandeling ook nog eens zou kunnen thuiskomen in een schoon huis? Terwijl jij door het bos of park banjert, maakt de iRobot Roomba i3+ robotstofzuiger een ommetje door je huis. En niet zomaar een ommetje: dankzij de iRobot Home App van iRobot Genius™ leert de Roomba i3+ hoe jij graag wil schoonmaken – bijvoorbeeld elke zondag na het ontbijt onder de eettafel. Ook geeft hij behulpzame schoonmaakadviezen bij verharende huisdieren of… tijdens het allergieseizoen.

Weg met de pollen

De lente is met het (meestal) zachte weer en opbloeiende natuur het meest favoriete seizoen van Nederlanders om te wandelen2. Maar de lente heeft ook een nadeel: de productie van pollen. Want hoe fijn die natuur ook is voor je lijf en humeur, als je last hebt van hooikoorts is het niet altijd een pretje. Dan is het wel zo fijn als je neus en ogen binnenshuis in elk geval wat rust krijgen. De AllergenLock™-stofzuigerzak van de Roomba i3+ houdt 99 procent van de pollen en schimmels vast die hij in huis tegenkomt. Nog een fijn handigheidje: de robotstofzuiger is zelf-ledigend, wat betekent dat jij na Roomba’s rondje stofzuigen niet alsnog met je hooikoorts-gevoelige neus het stofbakje hoeft uit te kloppen. Pas na twee maanden hoeft de opvangbak geleegd te worden door enkel het zakje eruit te halen en weg te gooien. Zo houd je dus alleen de prettige ‘lentekriebels’ over!

iRobot helpt je graag bij de lenteschoonmaak, zodat jij tijd overhoudt voor een gezonde wandeling in de natuur.

1.The Guardian, 2020 | 2.IVN | 3.Scientific Reports, 2019

Liefs Olivette

Olivette is ook actief op Twitter | Facebook | Youtube | Instagram We vinden het superleuk als je een berichtje achterlaat


Delen vinden we super lief