Delen vinden we super lief

Avontuurlijk, spannend en helemaal op maat

Het nieuwe boek ‘ Wolvenkinderen’ wist mijn nieuwsgierigheid direct te wekken. Het is een boek vol actie dat speciaal is ontwikkeld om kinderen en hun ouders te inspireren. Het weet iets in je aan te wakkeren en in beweging te zetten.

Het Belgische schrijverskoppel Richard Van der Vieren en Roosje Koninckx wilden kinderen weer graag mee naar buiten nemen en namen het initiatief tot dit mooie boek. De wereld barst van de avonturen en mogelijkheden waar een groots avontuur wacht voor zowel jong en oud. Ook nieuwsgierig geworden? Lees dan snel verder…

wolvenkinderen, Oerrr, gezondheidsvoordelen, buiten spelen, natuur, natuurmonumenten

Wolvenkinderen het boek

‘Wolvenkinderen’ is een boek waarin je een prachtige verzameling vindt van recepten en activiteiten voor kinderen jonger dan 100 jaar. Denk daarbij aan hutten bouwen, modderkastelen maken, worstjes roosteren bij het kampvuur en speuren naar wilde dieren. Hoog tijd om binnen zitten met een scherm, in te ruilen voor buiten rennen door de natuur. Dresscode? Outdoor!

Wolvenkinderen is een fantastisch boek vol avonturen en recepten. Het is ook een mooi foto boek waardoor je gelijk zin krijgt om op avontuur te gaan, en buiten te koken. Het is een aanrader voor iedere ouder!

Wolfpack

Het boek heeft de titel van een spannende avonturenfilm en daar heeft het leven volgens dit boek ook best wat van weg. Richard en Roosje waren vroeger echte buitenkinderen, maar de tijden van hangen in bomen zijn veranderd in tijden van hangen achter schermen.

Wolvenkinderen
“Wolvenkinderen” neemt je mee naar buiten. Naar een wereld die barst van spannende avonturen en verrassende gerechten. Dit boek viert het feest van de fantasie en de kunst van het koken. 

Zelf ben ik opgegroeid bij mijn oma op de boerderij en was er veel op uit. Dat gun ik onze kinderen ook, want buiten is waar de avonturen beginnen, niet achter je schermpje. Zelfgebouwde kampen staan leeg en smartphones kunnen niet tegen modder. Het raakte de schrijvers van dit fijne boek dat kinderen – en ook volwassenen – vergeten leken te zijn hoe leuk het is om buiten te spelen en hoe goed het voelt om je vies te maken.

buitenspelen, oerrr, natuurmonumenten, buiten spelen, natuur

Hup naar buiten

Met het boek ‘Wolvenkinderen’ weet ook jij moeiteloos de weg terug naar buiten te vinden. Om te proberen, te experimenteren en dingen te laten (mis)lukken. Het hoort er allemaal bij als je deel uitmaakt van de wolfpack. 

Echte helden

Roosje Koninckx

“Vroeger sloegen we ’s morgens vroeg de deur achter ons dicht en kwamen we alleen ’s middags even thuis om te eten” aldus Roosje over het idee achter ‘Wolvenkinderen’. “Ik weet nog precies hoe het voelde om voor het eerst een kikker in mijn hand te houden, hoe trots ik was toen ik mijn eerste vogelnest ontdekte. Geen enkel kind beleeft ooit zijn of haar beste dag achter een scherm, in de wijde wereld is waar het gebeurt!”

Richard vult aan: “Dit boek is het antwoord op de vraag: wanneer zijn we het afgeleerd om onze eigen helden te zijn? Wat je er precies mee doet bepaal je helemaal zelf. Het is geschreven om te inspireren. Om weer echte helden te worden, die vuile broeken dragen en opstaan als ze vallen. Echte helden die samen oplossingen zoeken, zodat hun wereld beter en leuker wordt.” 

Onze eigen wolvenkinderen gaan op ontdekking uit, buiten is waar het gebeurt!

Over de schrijvers

Wolvenkinderen wordt in eigen beheer uitgegeven door Roosje Koninckx en Richard Van der Vieren. Roosje is behalve trainer, psychologe en moeder van drie dochters, ook mede-eigenaar van bio-boerderij De Baarbeekhoeve waar contact met voeding, de natuur en elkaar centraal staat. Richard is filmmaker en documenteert al ruim tien jaar het reilen en zeilen van grote DJ-namen als Steve Aoki, Netsky en Marshmello. Tussen het toeren door kwam hij op de Baarbeekhoeve terecht, waar het idee voor dit boek werd geboren.

Prijs & verkrijgbaarheid

Het boek Wolvenkinderen is hier online verkrijgbaar op voor €29,90.
Pagina’s | 209ISBN | 9789090313849NUR | 410 – 450 Uitvoering | Hardcover Druk Organic | 100% CO2 neutraal gedrukt, met een FSC label

Wolvenkinderen

Liefs Olivette

Olivette is ook actief op TwitterFacebook |Youtube| Instagram We vinden het superleuk als je een berichtje achterlaat


Delen vinden we super lief