Delen vinden we super lief

We zijn met de styling van ons vakantiehuisje in Rheeze bezig en zoeken specifiek naar ideale eetkamerstoelen voor aan onze eettafel. We willen het dolgraag in de stijl van het huisje en uit praktische oogpunt zijn we ons gaan richten op een eetkamerbank. In een huisje van 6 personen ideaal om tegen de wand aan te schuiven waardoor er veel personen naast elkaar kunnen zitten.

eetkamerbanken

Daarnaast creëert het ook veel sfeer en gezelligheid om tegen elkaar aan te kruipen. Ons oog viel op een model met een stalen frame die stoer is en zeer stijlvol! En aangezien de showroom van de meubelzaak in Gramsbergen is, ideaal om zelf te gaan kijken!

eetkamerbank, spelen, bankhut, corona, speelgoed, bank, hutten bouwen

Waarom een eetkamerbank

Bij ons thuis in Diemen hebben we een houten eetkamerbank waar velen knus naast elkaar aanschuiven. Een keukentafel vol vrolijke kindjes op een kinderfeestje, of vol vrienden tijdens kookclub avonden, zie ik graag. De keukentafel is immers waar de gezelligheid plaatsvindt.

Mijn oog viel op diverse eetkamerbanken voor ons vakantiehuisje. We komen altijd stoelen te kort en dan is een eetkamerbank ideaal. En tegenwoordig zijn ze in alle modellen, stoffen en vormen verkrijgbaar. Want een houten bank is leuk, maar mijn derrière wil ook wel graag zacht zitten!

Vintage eetkamerbank Olivet

Hoe leuk is het om in het interieur van Chalet Olivette, (het vakantiehuisje is vernoemd naar onze blog), een eetkamerbank in de woonkamer te hebben staan met de naam Olivet. We kozen wel voor een ander model, hoe tof de naam ook!

eetkamerbanken, bank, keukentafel, robuuste tafel, eetkamerstoelen

We zochten naar een model dat in de Dutch design uitstraling past en de webshop van Robuuste Tafels bleek een hit. Hier zagen we een diversiteit aan modellen eetkamerbanken, waarbij ook het materiaal zeer divers is. Ze hebben maar liefst 22 leer kleuren en 21 kleuren stof voor de collectie industriële eetkamerbanken. Van bijzonder buffelleer tot aan vintage leer. Voor mij sprong de industriële eettafelbank in de antraciet kleur er uit, al kies ik wel liever voor stof dan voor leer. Het model rechtsboven heeft mijn hart gestolen

Make-Over

De muur in ons huisje is Porcelain Blue, de accessoires staat op hun plek en is nu wachten op onze eetkamerbank. Het zal tegen de muur aangezet worden zodat we slim met de ruimte zullen omgaan. Het zorgt voor veel gezelligheid en de bank is ook nog eens prachtig! Er zal overigens nog een rechte tafel bij gezocht worden zodat we minder ruimte aan één kant van de eettafel kwijt zijn.

De ronde tafel bleek toch net even iets te klein en krijgt een fijn plekje op de veranda. Het weer in Nederland is overigens ook zeer wisselvallig waardoor we vaak binnen zullen zitten aan de keukentafel.

eetkamerbanken
Work in Progress, Ons vakantiehuisje wordt een echt paleisje

Schuif gezellig aan

En op een eetkamerbank passen we dan met zijn allen aan tafel, ook als opa op visite is en we met zijn zesjes in het vakantiehuisje zijn. Of als er vakantievriendjes worden gemaakt en we met tien kids pannenkoeken zullen gaan eten!

Het is nu alleen nog even zoeken naar ons eigen plekje aan tafel. Thuis hebben we veelal onze eigen zitplek aan de keukentafel en dat moeten we in ons vakantiehuisje nog even uitzoeken. Zelf zit ik overigens heel graag op een fijne stoel en laten ze daar bij robuuste tafels ook gave modellen hebben…die kruk, oeffff…. smelt….

Hebben jullie in het gezin een vaste zitplek aan de eettafel? Ik ben benieuwd, want als we bij ons gaan schuiven breekt de hel los….

Liefs Olivette

Olivette is ook actief op Instagram Twitter Facebook Youtube We vinden het superleuk als je een berichtje achterlaat


Delen vinden we super lief