Delen vinden we super lief

Amsterdam Dungeon Forest of the deadOp 5 juni waren we bij de exclusieve opening van “Forest of the dead”. De allernieuwste show van het bekende Amsterdam Dungeon in Amsterdam. We stappen terug in de tijd ronds 1795 waar we oog in oog komen te staan met wat echte angst is. Daarnaast voelen we wat het is om echt gescheiden te worden van onze dierbaren, terwijl je echt liever bij elkaar blijft.

The Amsterdam Dungeon “Forest of the dead”

Onder het credo “Kijk, ruik, luister en huiver” zijn we al eerder in de  spannende wereld van ‘The Amsterdam Dungeon‘ gestapt! Hier zijn we de donkere kerkers afgedaald en beleefden we de 500 jaar duistere geschiedenis van Amsterdam. We leerden hier meer over het rechtssysteem van vroeger en kwamen zelfs oog in oog te staan met heksen. Wat was het een belevenis en je kijkt ogen uit. Tegelijkertijd doe je er als bezoeker alles aan om levend uit de kerkers te komen.

Het was een heuse belevenis dat stiekem wel naar meer smaakte… En laat er nu een geheel nieuwe show te zijn: “Forest of the dead“! Ik weet niet of mijn hart het aan kan, maar ik tracht een poging. Soms moet je even uit je comfortzone stappen….

Lees ook: The Amsterdam Dungeon – Een must-See attractie in Amsterdam

Influencers opening “Forest of the dead”Amsterdam Dungeon Forest of the dead

Samen met een variëteit aan bloggers, podcasters, YouTuber, pers en diverse social media ‘sterren’ werden we uitgedaagd om  “The forest of the dead” te betreden; ook wel het galgenveld van Amsterdam. We gingen terug in de tijd en struinden door lijken en  bagger van moordenaars, dieven en (half)dood gespuis. De acteer talenten werden weer uit de kast getrokken en het ene moment was nog enger dan het andere moment. Mijn tere hartje kan veel aan, maar deze keer … oeff

Will you escape the Forest of the Dead? ☠👻 Vanavond zijn we bij het exclusieve RIP evenement @theamsterdamdungeon samen met podcasters, YouTubers pers en social media ‘sterren’⭐ Het gaat er akelig eng aan toe 😱 Ogen staren je aan, en takken zijn… AAARRRGHHH Ik durf nu nooit meer alleen door het bos te lopen… #amsterdamdungeon #amsterdam #netherlands #holland #amsterdamcity #iamsterdam #dungeon #amsterdamlife #bestofamsterdam #museum #scary #wanderlust #experience #travelling #spooky #sightseeing #fearisafunnything #wanderer #visitamsterdam #scaryfun #thedungeon #netherlands🇳🇱 #uitgenodigd #morgengeopend #new #merlinentertainments #bloggerontour #review

Een bericht gedeeld door OLIVETTE (@olivettepuntnl) op

  • Nachtmerries

We werden begluurd door enge wezens en half levende wezens. Ik kan je verzekeren dat een wandeling door het bos nooit meer hetzelfde zal zijn… Ik ben dan ook wel fijngevoelig en schrik van elk brekend takje. de kust is om uit dit enge gebeuren te ontsnappen. Dit is echter niet zo makkelijk als dat het lijkt. De grootste uitdaging is toch wel om het te overleven zodat we konden aanschuiven voor de netwerkborrel met onze lotgenoten. Het was een uitje om nog lang van na te bibberen….Amsterdam Dungeon Forest of the dead

Over forest of the dead

Als je 500 jaar geleden een misdaad hebt gepleegd was het goed mis. je was dan veroordeeld tot het Galgenveld van Amsterdam. Dit is ook wel een verzamelplek van moordenaars, dieven en tot dood veroordeeld gespuis. De lijken werden destijds ten toon gesteld voor het volk om ze er aan te helpen herinneren welk lot een ieder staat te wachten.

  • Volewijk

Het Amsterdam Noord van vandaag heette 500 jaar geleden Volewijk. Dit was ook wel de landtong aan het overkant van het IJ. Dit was dé plek om aan reizigers en burgers van de stad te laten zien dat er een strenge orde in de stad heerste. Om te laten zien dat er een “goed functionerende” rechtspraak heerste in den Nederlanden, bungelden de lijken hier letterlijk aan de bomen. Vooral om iedereen af te schrikken.Amsterdam Dungeon Forest of the dead

Attractie

Je zou denken dat deze plek van dood en verderf gemeden werd, maar niets was minder waar. Sterker nog: het was een bezienswaardigheid voor velen. Er reisde toeristen naartoe en ook waren er veel dieren te vinden. Voor mij niet bepaald een plek om voor mijn plezier naartoe te gaan. Kraaiachtige vogels, ratten en ander ongedierte waren er in overvloed te vinden om het vlees van de karkassen op te vreten.

Je kon precies zien wie wat had gedaan, door de accessoires die er boven elk lijk hing. het werd een soort van etalage voor de toeschouwers. Een moordenaar had bijvoorbeeld zijn moordwapen boven zich hangen en de vrouw die haar kind het leven liet, kreeg een houten pop boven haar hoofd gespijkerd. Dat moet een leuk spektakel zijn geweest.

Als je naar de nieuwe show van the Amsterdam Dungeon gaat, komt dit allemaal aan je voorbij. Spanning en sensatie 😀

Onze gastblogger Denise schrijft er alles over en zal a.s woensdag live komen te staan. Zou de “Forest of the dead” iets voor jullie zijn?

Liefs Olivette

Olivette is ook actief op Instagram  Twitter Facebook Youtube We vinden het superleuk als je een berichtje achterlaat.


Delen vinden we super lief