zwarte hakken van esprit

Op mijn werk draag ik dagelijks hakken. Geen stiletto’s, maar ook zeer zeker geen ballerina’s, of sportschoenen. Ik ben lang, en door een hak te dragen, loop ik stijlvoller en ziet het er niet lomp uit. Je zult mij never nooit op gympen zien rondrennen.

Net zo min dat je mij in een spijkerbroek zal zien lopen. Ik ben een rokjes en jurkjes meisje..uhm vrouw. En daaronder zie je dus hakken, dag in dag uit… Lastig lopen? Achnee hoor, oefening baart kunst.

Ballet

Mijn ouders stimuleerden mij op jongere leeftijd om op ballet te gaan. Ik was lang met mijn 1m80, waardoor een goede houding werd gestimuleerd. Eerlijk is eerlijk, de balletlessen hebben gewerkt. Ik loop veelal rechtop, schouders naar achteren en kin omhoog. wereld ballet dag ballerina zwarte hakken

In mijn jeugdjaren was ik tijdens de balletlessen meer een klein olifantje in een porseleinen kast, maar dat mocht de pret niet drukken. Vooral het ‘vrij dansen’ vond ik fantastisch. De tutu vond ik geweldig en de klassieke muziek weet ik daardoor te waarderen. Tot het moment dat de spitzen om de hoek kwamen kijken…

Nieuw toekomst perspectief

Een toekomst als ballerina op spitzen was niet voor mij weggelegd met mijn 1m80. Ook was ik zwaarder dan een ballerina zou moeten zijn. Ballet werd daardoor ingeruild door tennis, waar ik uiteindelijk nog best goed in bleek te zijn. Mijn service was sierlijk met mijn ballet skills. En af en toe werd er een pirouette gedraaid tijdens de sets. Je moet uiteindelijk doen waar je gelukkig van wordt en je fijn bij voelt! zwarte hakken van esprit

Stiletto run

Om mooi te leren én blijven lopen, droeg ik in mijn puberjaren en studententijd hakken. Ik kan er een marathon op lopen. De stiletto run heb ik dan ook zeer zeker ooit overwogen. Sportschoenen of platte schoenen passen gewoonweg niet bij me.

ballerina zwarte hakkenAls je in mijn kast kijkt, heb ik alle varianten schoenen met hak. Met de zwarte hakken van esprit als favoriet. Als ik niet op spitzen kon staan, dan maar op mooie, stijlvolle hakken!

Zwarte hakken van Esprit

In mijn schoenencollectie zie je diverse modellen en kleuren, maar toch wel vele zwarte modellen die overal bij passen. Of het nu casual of chique is, het is altijd een match. In mei hebben we een leuk feest waarbij ik weer kan uitpakken.

Deze keer is mijn keuze gevallen op kleurrijke hakken van esprit gevallen, inclusief strik. Ik ben er dol op! Zo ben ik toch nog een beetje een ballerina! Al was de keuze wel lastig met de toffe schoenen collectie van Esprit die esprit dit jaar weer heeft gelanceerd. zwarte hakken van esprit zwarte hakken van esprit

Love it

Naast de roze schoenen ben ik verder gaan struinen op de website van Esprit. Niet alleen voor mooie schoenen, ook voor de leukste outfit. In mei hebben we een huwelijksfeest en het t-shirt met de tekst “Yes” is toch te leuk! zwarte hakken esprit collectie TIP: Door je in te schrijven voor de Esprit-nieuwsbrief krijg je op je aankoop. Laat de lente maar komen!

Tips stijlvol lopen met hakken

Zijn jullie al geslaagd voor het voorjaar? Ik ben benieuwd! Er is zoveel moois verkrijgbaar. En als je stijlvol op hakken wilt lopen als een ballerina, enkele tips:

  • Begin op blokhakken, dan heb je meer stabiliteit in het begin met oefenen.
  • Probeer zoveel mogelijk thuis te oefenen. Dan maakt het niet uit als je een keer onderuit gaat. Ga stofzuigen, dweilen en de trap op en af met hakken. Voor je het door hebt, ben je een pro.
  • Loop als een ballerina! Schouders naar achteren, de borst naar voren en kin omhoog alsof je hoofd met een touwtje naar boven wordt getrokken. Een goede houding is cruciaal.
  • Rol altijd je voeten goed af. Zet eerst de hak neer en ‘rol’ je voet naar voren zodat de voorvoet stevig wordt neergezet. Hier ligt ook de balans zodat je een soort van op je tenen loopt. Voorkom dat je de druk uitoefent op de hakken.

Dit zijn enkele tips en tricks. Wedden dat je straks ook als een ballerina op hakken rondloopt ?

Liefs Olivette

Olivette is ook actief op Twitter  Facebook Youtube  Instagram We vinden het superleuk als je een berichtje achterlaat!