Delen vinden we super lief

Mijn dochter slaapt al een paar weken heel onrustig, maar sinds we een verzwaringsdeken voor haar hebben gekocht zien we grote verbeteringen! Als ik haar in bed leg en het deken over haar heen trek, zie ik haar innestelen en in diepe slaap raken. In mijn struintocht naar een oplossing destijds kwam ik het beste verzwaringsdeken voor haar tegen en ben dan ook heel blij dat we zijn gezwicht!

regenboog, interieur, slaapkamer

Het beste verzwaringsdeken

Een verwaringsdeken werkt als een therapeutische deken met een gewicht van 9 kilogram die je helpt om als een blok in slaap te vallen. We bestelden een deken bij slaapwijsheid waarmee je gelijk het gevoel krijgt om geknuffeld te worden. De verzwaringsdeken valt letterlijk en figuurlijk als een zware deken om je heen. Je voelt je als het ware geborgen en beschermd. Het bleek dé oplossing voor de slapeloze nachten van mijn meisje!

beste verzwaringsdeken, calmzy

Pluspunten:

We merkten al snel dat haar lichaam beter ontspant met een verzwaringsdeken en zag dat mijn dochter minder aan het draaien en woelen was. De verzwaringsdeken zorgt als het ware voor tegendruk die haar lichaam echt tot rust brengt. Hierdoor valt ze dieper en langer in slaap en wordt ze uitgeruster wakker.

Bovendien maakt de geborgenheid melatonine (slaaphormoon) en serotonine (gelukshormoon) aan, waardoor je je slaperig gaat voelen als het donker wordt. Serotonine heeft bovendien sterk effect op onze stemming dat je stress- en angstniveau omlaag brengt. Je begrijpt dat dochterlief als een engeltje is gaan slapen.

Doordat de stress en angst uit haar kleine lichaam vloeien, komt het lichaam makkelijker in slaap en blijft het lichaam ook langer in diepe slaap. De remslaap, oftewel droomslaap, zal verbeteren waardoor lichaam en geest de volgende dag volledig tot rust zijn gekomen. Zoveel voordelen dat we dan ook snel overstag zijn gegaan!

slaapkamer make over, make-over, nachtrust, interieur

Waar je op moet letten bij de aanschaf

1. De beste prijs-kwaliteitverhouding

Als je de prijzen vergelijk zie je vaak grote verschillen. Wij kozen voor het het beste verzwaringsdeken merk Calmzy dat uitblinkt in kwaliteit en comfort.

2. Let op de vulling van jouw deken

De beste verzwaringsdeken is zwaar maar zeker niet direct warmer. Het deken is zelfs iets dunner dan een gemiddeld dekbed en daardoor geschikt voor elk seizoen. Het verschil met een normaal deken is dat een Calmzy verzwaringsdeken is gevuld met hypoallergene, niet giftige, glazen korreltjes. De korreltjes voelen aan als heel fijn zand. De korreltjes worden in afzonderlijke kleine vakjes genaaid, die gelijk over het verzwaringsdeken verdeeld zijn. Deze korreltjes geven het verzwaarde deken zijn gewicht.\

3. Duurzaamheid

Check hoe het deken is gemaak. Je wilt immers niet wakker worden met allemaal glazen parels in je bed. Kies altijd kwaliteit boven de prijs! Let ook op de gestikte vakjes op het deken. Als deze kleiner zijn, schuiven de glazen parels minder en blijven daardoor op hun plek zitten. Het gewicht is daarmee optimaal verdeelt en zal het deken niet van het bed afglijden.

4. Het gewicht

Qua gewicht kun je het beste kiezen voor 10% van je lichaamsgewicht. 13 KG voor onze 2 persoonsdeken l;ijkt veel, maar dit is verdeelt over het gehele oppervlak van de verzwaringsdeken . Dat betekent dus dat je niet de volle 13 KG zult voelen. Je eervaart eerder zo’n 6,5 tot 8 kg waaronder je je comfortabel kunt innestelen. Als je alleen slaapt kun je beter kiezen voor een 140 bij 200 cm verzwaringsdeken.

slaapkamer, home exchange, huizenruil, huizen ruil, homeexchange, voordelig op vakanite, alternatief op vakantie

Tot slot

Om het slaapcomfort tot een maximum te brengen kochten we ook een nieuw kussen. Mijn dochter slaapt dermate goed dat ik ook dezelfde kussen voor mijzelf heb besteld. Als je goed slaapt gaat er echt een wereld voor je open.

Calmzy Verstelbaar kussen,  beste verzwaringsdeken
et Calmzy 5 laags kussen biedt een goede ondersteuning voor je nek ongeacht buik- rug of zijslaper. Dit kussen zorgt dankzij het speciale ontwerp voor een goede nachtrust in elke houding.

Liefs Olivette

Olivette is ook actief op Twitter | Facebook | Youtube | Instagram We vinden het superleuk als je een berichtje achterlaat


Delen vinden we super lief