Delen vinden we super lief

Koningsdag is de allerleukste feestdag van Nederland omdat het leuk is voor jong én oud. Het is een feestdag dat je gezamenlijk kunt vieren. Vaak zoek je de stad op om de gezellige kraampjes af te gaan, te genieten van live entertainment en heerlijke hapjes te eten. Nu, met Covid-19 ging dat helaas niet en zagen de festiviteiten er nét even wat anders uit. Koningsdag thuis vieren werd de standaard.

koningsdag, themafeest, feest, vermelden, schmink, oranje

Je hoeft koningsdag niet helemaal over te slaan, want koningsdag thuis vieren kan ook een groot feest zijn. Voor tips om een feestelijke dag binnenshuis te vieren, lees dan snel verder. Wij maakten er een gezellig dag van en zullen onze tactiek op meer dagen voortzetten. Want nadat we koningsdag thuis vierden, hebben we veel inspiratie opgedaan voor meer feestjes.

koningsdag, themafeest, feest, vermelden, schmink, oranje

Koningsdag 2020

Koningsdag is en blijft een fantastisch feestje en wij zullen je onze tien tips geven hoe je zelf de slingers kunt ophangen om van elke dag een onvergetelijke dag te maken. Koningsdag thuis vieren werd een groter feest dan verwacht.

koningsdag, themafeest, feest, vermelden, schmink, oranje
Old School sjoelen

1. Muziek

Zorg dat er de hele dag gezellige muziek opstaat voor een leuk kinderfeest. Met muziek kan je de sfeer bepalen en wat is er nu leuker dan gezellige en vrolijke muziek op de achtergrond van alle activiteiten die je thuis gaat ondernemen. Geen zin om de DJ uit te hangen op de dag zelf?

Maak dan op voorhand een Spotify Playlist aan en plaats al jouw favoriete nummers, de lievelingsnummers van je kids en wat gezellige Nederlandstalige meezingers aan de lijst toe. Zet deze direct in de ochtend aan en je bent voorzien voor de hele dag!

koningsdag

2. Bordspellen


Spelletjes spelen is altijd tof. Er zijn heel veel bordspellen waar je uit kunt kiezen. Om een koninklijk, of feestelijk tintje te geven aan de spelletjes kun je leuke kleine prijsjes verzinnen die een feestelijk-koninklijk, of thema tintje hebben. Denk hierbij aan een plastic kroontje en een staf of heerlijke lekkernijen met een koninklijk thema. De medailles bij de Hema doen het goed, maar ook kleine give aways zijn perfect.

Asmodee, Throw Throw, Burrito

3. Cupcakes en koekjes bakken

Over lekkernijen gesproken, wat is er nu lekkerder dan vers gebakken cupcakes en koekjes? Volg een basisrecept voor de cupcakes en koekjes en gebruik attributen om je lekkernijen te versieren. Koekjes kan je feestelijk vormgeven door leuke vormpjes te gebruiken. In de vorm van een kroon bijvoorbeeld. Cupcakes kun je zelf versieren me gekleurde fondant geheel in thema. 

national chocolate milkshake day

4. Kies een feestelijke (oranje) outfit

Dat je binnen blijft betekent niet dat je er niet flitsend uit kunt zien. Kies allemaal je leukste outfit uit en zet party mutsjes op! Verkleden hoeft echt niet ingewikkeld, of duur te zijn, of heel duur. Met de juiste middelen zie je er al snel tof uit. En mijn kids kennende gaan ze door een verkleed outfit helemaal in hun rol op.

verkleden ridderoutfit souza

5. Schminken

Creëer een schmink tafel waarbij niet alleen de kinderen geschminkt kunnen worden maar ook de ouders. Het is voor de kids ook leuk om jou een make-over te geven! Haal schmink in huis waar in ieder geval de kleuren rood, wit, blauw, oranje en zwart in zitten.

koningsdag, themafeest, feest, vermelden, schmink, oranje

Je vindt o.a bij de Hema speciale schmink setjes waar al deze kleuren gezamenlijk worden aangeboden. Zelf heb ik een professionele schmink set gekocht waar ik ieder themafeestje weer gebruik van kan maken. Met drie kinderen geen verkeerde investering.

O DIE SCHMINKT, schmink, schminken, kwasten,kinderfeestje

6. Bouw je eigen publiek

Nodig alle knuffels van de kids uit en creëer een publiek. Zo lijkt het direct een stuk drukker en gezelliger. FaceTime ook met oma, opa en andere vrienden. Zo ontstaat er toch nog een groot publiek en wat drukte.

lievelingsknuffel

7. Ouderwetse Hollandse Spelletjes

Creëer een activiteiten hoek op je terras, balkon of tuin en speel er spelletjes. Denk aan koekhappen, spijkerpoepen, ezeltje prik, ringooien, eierlopen en blikgooien. Vul flessen met water en speel flessen voetbal. je kunt je hart ophalen als kinderen aan het spelen zijn. Bij ons was sjoelen een groot succes.

koningsdag, themafeest, feest, vermelden, schmink, oranje

8. Knutsel een kroon

Knutselen is altijd een fijne bezigheid met kinderen. Voor elke feestdag is het knutselen van een kroon ene goed idee! Het is een creatieve, simpele en budgetvriendelijke activiteit waar iedereen veel plezier van zal hebben.

koningsnacht, koningsdag

9. Organiseer een speurtocht

Organiseer binnenshuis een speurtocht waarbij de kids op verschillende locaties hun prijsjes kunnen vinden. Bedenk zo een tiental vragen die wijzen naar verschillende locaties in het huis. Voorbeeld: ‘Ik draai graag rond en zorg er voor dat jouw kleding altijd lekker ruikt’ – het antwoord is dan de wasmachine. Je kunt in de wasmachine het prijsje verstoppen en de volgende clue naar de volgende locatie.

koningsdag, themafeest, feest, vermelden, schmink, oranje
Als beloning een bord met poffertjes!

Zo ga je door tot je uiteindelijk uitkomt bij de ‘grootste prijs’. Je kunt zelf invullen wat dit is. Je kan het ook koppelen aan een activiteit, dat de prijs bijvoorbeeld is dat je nu samen cupcakes en koekjes gaat bakken zoals we hebben genoemd in punt 3. Koningsdag is thuis best een feestelijke aangelegenheid!

10. Koningsdag thuis met een filmavond

Sluit de koningsdag thuis feestelijk en fijn af met een gezellige film. Maak verse popcorn en kruip gezellig met elkaar op de bank. Het is de perfecte afsluiter voor een dag vol bijzondere indoor activiteiten.

popcorn dag, popcornday

Liefs Olivette

Olivette is ook actief op Instagram Twitter Facebook Youtube We vinden het superleuk als je een berichtje achterlaat


Delen vinden we super lief