Delen vinden we super lief

My Little van GoghSamen met drie gezellige mede Mom bloggers waren we het weekend uitgenodigd bij “My Little van Gogh”. De naam verklapt al een beetje dat het iets kunstzinnigs en met verf te maken zal hebben, en dat klopt! En dat niet alleen! ‘My Little van Gogh‘ is een creatief kinderatelier in Amsterdam waar kinderen (1 t/m 7) een kunstzinnig kinderfeestje kunnen geven. En ook kun je er creatieve lessen volgen. De lessen worden gegeven in zowel het Engels, Nederlands en Spaans. Samen met Olivier(6), Yvette (4) en haar vriendje Vigo(5) waren we van de partij…

Video ‘My little van Gogh’

Creativiteit ontwikkelen bij kinderen

Het concept van  ‘My Little van Gogh‘ is opgezet om de psychologische ontwikkeling van kinderen – van 9 maanden tot 12 jaar – te ontwikkelen door bezig te zijn met kunst. In het atelier kunnen kinderen experimenteren met hun creativiteit en verschillende interesses ontdekken. De verbeelding en fantasie wordt geprikkeld door een gevarieerde line-up van activiteiten. Het concept spreekt me zeer aan. Bij ons thuis is het één en al geknutsel, met beperkingen dat wel, die ze bij ‘Little van Gogh’ weer niet kennen. Bij ons wordt er bijvoorbeeld niet met de voeten op de muren geschilderd, of onbeperkt houtjes met houtlijm op elkaar plakken.

Je moet overigens niet verwachten om in een schilders club terecht te komen. De kunst wordt bij ‘Little van Gogh’, ‘beleeft‘ en krijgt een extra dimensie. Ze maken contact met kunst, door te spelen en verschillende materialen en uitdagingen, te ontdekken. Doordat de kinderen in vrijheid experimenteren en verkennen, wordt de creativiteit zichtbaar aangemoedigd. 

My Little van gogh

My little van gogh art

EXplore, create and get messy

Het feestje bij ‘My Little van Gogh’ kun je zowel thuis, of op locatie vieren. Dit kan in Utrecht, Amsterdam, of een eindje verder in Barcelona… De lessen duren gemiddeld 60 minuten, feestje kunnen overigens langer duren (2,5 uur). Ik had vriendinnen er al eerder over gehoord en ook op Facebook had ik recent de lovende reviews gelezen. Mijn nieuwsgierigheid was dan ook zeker gewekt!  Er zijn drie verschillende onderdelen te volgen; Schilderen, modelleren en coöperatieve kunst.

  • Theo’s (12 maanden – 2,5 jarigen)

Little Theo’s is een ouder-kind-les waar je als ouder bij blijft. Kleintjes ontdekken hun zintuigen en ontwikkelen hun creativiteit. Het is bedoeld om zowel de zintuiglijke vaardigheden als de fijne en grove motorische vaardigheden van je kindje te ontwikkelen. De kinderen mogen vies worden en gaan aan de slag met klei, muurschilderingen en heel veel meer. het gaat om ‘verkennen, creëren en rommelen’

  • Vincents (2,5 – 5 jarigen)

Op deze leeftijd zijn de cognitieve en motorische vaardigheden al beter ontwikkeld, waardoor de kinderen zich meer zullen inleven in de activiteiten. Ook merk je dat ze contact zoeken met andere kinderen. In deze sessies ontdekken kinderen nieuwe manieren om te schilderen, of gaan samenwerken om iets te creëren als een team. Het schilderen met een roos sprak mijn zoontje aan, terwijl mijn dochter ging struinen bij het ‘Tinkering station‘.  De  2 bakken met koffiebonen, dino’s poeder en heel veel andere elementen was ook pupulair. Ze mengden en bereiden hun eigen materialen en ontwikkelden hiermee hun eigen ideeën en verhalen.  Door hun ontdekkingen komen ze erachter en nemen ze beslissingen over hoe ze materialen kunnen combineren en veranderen.

Tinkering station: « Where imagination and CREATIVITY connects your innerworlds…. “, Make it happen! 

My little van gogh art

  • Da Vincis (6 – 8-jarigen)

Tijdens de les voor 6-8 jarigen leren de kinderen ‘out-of-the-box’ te denken en niet voor de hand liggende keuzes te maken. Via creatieve en ‘hands-on’-spelletjes’  leren ze nieuwe oplossingen te verzinnen. Ze krijgen een uitdaging toegewezen en moeten gezamenlijk, met de middelen die ze hebben, op zoek naar een passende oplossing. Bij deze les zijn er geen ouders nodig om te begeleiden.

My Little van Gogh

We werden al enthousiast ontvangen in het kinderatelier in Amsterdam en de kinderen mochten het atelier induiken toen alles klaarstond. Om ons als bloggers verschillende aspecten te laten ervaren, hadden ze 5 verschillende elementen uiteen gezet.  In een uur tijd ontdekten ze het ene na het andere ‘stationMy Little van goghen waren eigenlijk nog niet klaar na een

uurtje met spelen en  creatief bezig zijn. Deze moeder ontkomt er niet aan om er terug te komen! Het is een absolute aanrader! Voor meer informatie klik dan zeker hier.

Gerelateerde blog: Is de creativiteit van je kinderen aangeboren of kun je het je kind leren? Tips & tricks die bij mij werken

Liefs Olivette

Olivette is ook actief op Instagram  Twitter Facebook Youtube We vinden het superleuk als je een berichtje achterlaat.


Delen vinden we super lief