Delen vinden we super lief

Als kraamcadeautje kreeg ik het kookboek Opperdepop en hoe leuk; deel 2 is nu ook beschikbaar. Meer weten? Wij zijn ermee aan de slag gegaan en vertellen er met plezier meer over;

Opperdepop
Opperdepop is een Basiskookboek met zo’n 150 gerechten die lekker zijn voor kinderen van 0 t/m 4 jaar. Het hielp mij vanaf het begin om gezonde en vooral gevarieerde gerechten te maken. Voordat de kindjes ons gezin kwam verrijken, aten we veelal Thaise, Indische en veelal pittige gerechten. Bij een 4 maanden oud hummeltje moesten we weer naar de basis. Want om nu gelijk met Indiase curry’s te beginnen leek ons niet verstandig.

Indeling
Het kookboek is handig ingedeeld in maanden en jaren;
Vanaf 6 maanden, 7 tot 9 maanden, 10 tot 12 maanden, 1 tot 2 jaar en 2 tot 4 jaar. Vanaf 1 jaar eet je kindje gezellig met de pot mee, waar ze in het boek goed op in hebben gespeeld. De tortilla’s met gehakt, Hollandse lasagne met knolselderij of gehaktschotel vinden papa en mama Olivette ook bere-lekker.

Handige Info
Een extra bijkomstigheid is de extra informatie die in het boek gegeven wordt. Hoeveel porties, bereidingstijd, extra tips en adviezen. Als nieuwbakken moeder heb ik hier veel aan gehad en ik sloeg het boek er regelmatig op na.

Door mijn ervaringen een paar handige extra tips
* Maak extra porties en vries het in. Schrijf erop wanneer je het hebt gemaakt en wat er in zit, dat komt je later van pas. Vooral in het begin eten ze nog niet heel erg veel. Een idee is om ijsblokjes met fruit in te vriezen zodat het kleine porties waren en ik niets hoefde weg te gooien.

* Verwen jezelf (of zet dit op je verlanglijstje) met een steamer en blender (bijvoorbeeld die van Avent) Ook veel op marktplaats te krijgen. Voedingsstoffen blijven behouden en je overkookt de groenten niet.

* Het opbouwen van een gezond en gestructureerd eetpatroon vinden we belangrijk. Er is al zoveel rommel verkrijgbaar, zodat we de basis goed willen doen. Onze kleintjes zijn nooit ziek en hebben een sterk gestel. Gezonde voeding heeft hier zeker een groot aandeel in.

* Ik heb niet altijd evenveel tijd om zelf te gaan koken. Potjes hebben we heus als reserve in de voorraadkast liggen. Het fijne van dit boek vindt ik het gemak en dat de recepten eenvoudig klaar te maken zijn.

Aanrader
Het is een zeer handig basisboek om in huis te hebben. Er staan leuke combinaties is die verder gaan dan de standaard bananenprakjes en appelmoes. Ook als kraamcadeau origineel

Opperdepop deel 2
En er is goed nieuws Opperdepop deel 2 ligt nu ook in de winkels. Een boek vol tips & tricks en meer dan 135 originele recepten. Van groente- en fruithapjes voor de allerkleinsten tot gezonde traktaties voor schoolgaande kleuters. Te koop bij de AH en online voor maar 9.99 €.

IMG_9052 IMG_9069 IMG_9053


Delen vinden we super lief