Delen vinden we super lief

afvallen met sportvasten, fittergy, sportvasten, dieet, afvallen, gewichtsverlies, dieet, kuur, programma, sporten, fit,

Bovenstaande woorden staan in een recent berichtje van mijn sportvasten coach. Even wat meer aandacht aan mezelf geven, was een leuke eerste uitdaging en immers niet zo heel moeilijk, (als het wordt opgedragen). In de 10 dagen van de sportvasten kuur heb ik mezelf verwend met een warm bad, hierbij heb ik lekker de kaarsjes aangestoken en naar een rustgevende podcast geluisterd die ik van mijn coach ontving. Iedere dag heb ik goed de 1,5 liter vocht genuttigd in de vorm van thee, water of koffie.

Gelukkig mocht ik deze periode wel koffie drinken, het stilt de trek. Manlief ook blij aangezien ik solidair was met zijn espresso. Normaal drink ik het namelijk graag met opgeschuimde melk die hij liefdevol voor me maakt in de ochtend. (waarschijnlijk teveel werk 😉)

sportvasten, dieet, afvallen ,kuur, programma, dieet

Mijn stoelgang ging eigenlijk beter als normaal, dat al een teken is dat ik goed bezig ben. Mijn lichaam smeer ik lekker in na een douche, de spieren die ik elke dag zo prikkel, verwen ik hier mee. Doordat ik me lekkerder in mijn vel ging voelen, pakte ik ook gelijk even de lichamelijke onderhoudsklusjes aan; scheren, epileren, haar kleuren, nageltjes lakken. Ik ben lief voor mezelf tijdens het sportvasten programma.

Lief zijn voor mezelf

Mindset aanpakken, even plan de campagne?

Oké zo’n sportvasten programma is leuk en een mooi begin van alles, maar het zwaarste traject komt nog: deze mindset vasthouden! Ik heb een soort van planning voor mezelf gemaakt met haalbare doelen, want eerlijk is eerlijk , ik ga echt niet elke dag een 30 minuten workout doen in de woonkamer. Daarnaast ga ik ook echt wel weer een wijntje nemen. Zonder een planning heb ik niet mijn stok achter de deur, dus zet ik het even weg in een weekschema.

agenda, planing, home work life

Weekschema

Maandag;  16 km op de fiets naar het werk tijdens sport van zoonlief 4 km=30 min in hartslagzone wandelen 
Werkdag= wokdag voor mama

Dinsdag:       16 km fietsen
Werkdag= wokdag voor mama

Woensdag:  30 min workout via Youtube in de woonkamer 

Donderdag: wandelen tijdens de sport van mijn zoon 4 km=30 min in hartslagzone

Vrijdag:         16 km fietsen Werkdag=wokdag voor mama

Zaterdag:     vrije dag

Zondag:        20/30 min workout via Youtube in de woonkamer

Zodra mijn kinderen een goede kinderfiets hebben, ga ik op woensdag en
donderdag de kinderen naar school brengen en fietsen we 8 km op een dag. Mijn streven is om op zondag te gaan joggen, maar dat kijken we even rustig aan of dat haalbaar is ;-). Voor mijn voeding ga ik op mijn werkdagen wokken, ik vind dit eigenlijk heerlijk en het is super makkelijk. De rest van de dagen eet ik met de pot mee. 

thule, sporten, sportvasten, fittergy

Wat mij is bijgebleven van Sportvasten:

Bewegen is en blijft gezond, dus dat gaan we volhouden! Drie
maaltijden nuttigen op een dag vind mijn lichaam prima, je went eigenlijk best snel aan al die tussendoortjes. Pistachenoten na een lunch of diner eten, is goed voor je buikvet en mijn inziens geen slechte gewoonte, ik vind ze heerlijk! Lief zijn voor jezelf, goed in je vel zitten, het begint bij jezelf! Plan ook een keer een sapdag in om je lichaam een rustdag te geven. Eenvoudig en zo doeltreffend!

groenten, biologisch, eten, gezond, afvallen

Ook zouden wij vrouwen meer groene groentes moeten eten. Broccoli en olijven stonden veel op het menu, ook geen slechte gewoonte, ze zijn gewoon lekker en zitten barstensvol belangrijke voedingsstoffen! En een keer geen vlees op je bord is ook zo gek niet!. Plan eens een paar Vegan dagen en ervaar het verschil. Of vervang het vlees met een gekookt eitje. Onwijs lekker en het vult als een malle! 

vegan flex, Vegan Switch, afvallen, detox, ontgiften

Extra tips

  • Maak je eten pittig met kruiden/mosterd, dit stimuleert je stofwisseling.
  • Voor vrouwen kan Soja een effectief effect hebben op de gezondheid.
  • Tomaten bevatten gezonde stoffen die beschermen tegen botmassaverlies en hart en vaatziekten.
afvallen met sportvasten, fittergy, sportvasten, dieet, afvallen, gewichtsverlies, dieet, kuur, programma, sporten, fit,

Het sportvasten programma volhouden!

Door de samenwerking met een coach, houdt ze op afstand nog een beetje de vinger aan de pols. Ik kreeg leuke tips en weetjes toegestuurd, wat je weer even aan het denken zet en je focus de goede kant op houdt.…. Ik ben zelfs zo enthousiast over mijn nieuwe levensstijl dat ik een tijdspad heb uitgestippeld voor mezelf!

Niet te hoge doelen, ik neem een half jaar en wil daarbij lekker in mijn vel zitten en hopelijk richting de 10 kilo afvallen komen! Zelf ga ik weer trainingen verzorgen voor zwangeren en bevallen dames, wat ik anderhalf jaar geleden ook heb gedaan. Dit is de stok die ik nodig had en er kwam gewoon een vacature voorbij en ik ben het geworden ook! Sporten en veel bewegen gaat weer gewoonte worden!

Liefs Olivette

Olivette is ook actief op Twitter Facebook Youtube Instagram We vinden het superleuk als je een berichtje achterlaat


Delen vinden we super lief