Delen vinden we super lief

Tijd voor jezelf en aandacht voor jouw dromen en ambities… ‘plan jij dat wel eens in voor jezelf ‘? Een weekend dat je alleen bent zonder verplichtingen en alles voor je wordt geregeld…. ?
Afgelopen jaar zag ik het aanbod voor een content retreat voorbij komen en bovenstaande vragen stelde ik mezelf. ‘Te weinig’ was mijn antwoord en met die reden gunde ik mezelf een content retreat. Een weekend waarin mijn creatieve geest wordt aangewakkerd en twee dagen echte me-time op het idylische Roompot vakantiepark Beach resort Nieuwvliet-Bad.

content retreat, bloggers weekend, schrijf weekend, netwerken, bloggen, roompot, beach resort Strand nieuwvleit bad, zeeland, zeeuws-vlaanderen, persreis
Photocredits Marguerita van Marstyle, tevens organisatrice van het content retreat weekend samen met Peggy Kegel.

Content retreat Zeeland

Met gelijkgestemde bloggers en content creators zaten we in een prachtig 16-persoons vakantiehuis, waar we niet alleen het grootste indoor zwembad van de provincie Zeeland hebben verkend, getoost hebben op het nieuwe jaar, maar waar we ook brainstormsessie hadden over de wereld van content, PR en social media. Een weekend vol vertier, lachen, sparren en brainstormen, maar ook die nodige me-time waar ik het over had.

content retreat, bloggers weekend, schrijf weekend, netwerken, bloggen, roompot, beach resort Strand nieuwvleit bad, zeeland, zeeuws-vlaanderen, persreis

100 % Me time

Olivette is al jaren het platform dat gevuld wordt met uitjes, ervaringen, ontdekkingen en persoonlijke verhalen. Gaandeweg kom je in contact met gelijkgestemden die net als ik, enkelen ook naast hun baan, een blogplatform bestieren. In die jaren zijn er ook vriendschappen ontstaan dat toch wel de grootste bonus is van mijn side hussle als content creator, alias blogger.

Onze gezamelijke interesse verbindt en we supporten elkaar bij alles wat erbij komt kijken. Zelf ben ik nooit uitgeleerd waardoor een weekend met blog/content collega’s altijd een goede investering is. Het gezin, mijn werk, ons huis en huishouden gaat altijd voor waardoor deze dagen waardevol zijn om met focus de wereld van content creatie in te duiken.

content retreat, bloggers weekend, schrijf weekend, netwerken, bloggen, roompot, beach resort Strand nieuwvleit bad, zeeland, zeeuws-vlaanderen, persreis

Blog retreat

Het blog retreat bood een kans om nieuwe vaardigheden op te doen op een zeer fijne plek. Gedurende de dag namen we een duik in onderwerpen als professioneel blogbeheer, schrijven in lijn met SEO-principes, de finesses van WordPress en kregen we een TikTok masterclass van Peggy Kegel. De brainstrom-sessies waren waardevol voor de technische en creatieve aspecten van content creatie, en ik voelde me geïnspireerd om mijn eigen blog naar nieuwe hoogten te tillen. Met name het brainstormen en sparren met content collega’s sprak me enorm aan.

Self-care

Niet alleen werden we gevoed met kennis, ook werden we verwend met een beauty workshop met de Aloé vera producten van Forever en kon ik de sauna in duiken. Dit bood een welkome afwisseling en herinnerde ons eraan dat zelfzorg zo belangrijk is waar Roompot Nieuwvliet-Bad de ideale plek voor is.

Van creatieve brainstormsessies tot diepgaande mastermind-gesprekken; de dagen waren gevuld met creativiteit, natuur en fijne buiten activiteiten. En als je op een steenworpafstand van de zee verwijderd bent, begrijp je dat de wandelschoenen werden aangetrokken en er heel veel kilometers werd afgelegd. Bovendien konden we individueel gebruik maken van wandelcoaching en technische ondersteuning waar ik zelf veel aan heb gehad. Nog steeds is mijn blog nog niet up-to-date zoals ik het zou willen, maar manifesteren is iets dat ik dit jaar voor ogen heb.

content retreat, bloggers weekend, schrijf weekend, netwerken, bloggen, roompot, beach resort Strand nieuwvleit bad, zeeland, zeeuws-vlaanderen, persreis

Tot slot

Het blog retreat in Roompot Nieuwvliet-Bad heeft me er aan herinnerd om meer me-time in te plannen om te kunnen floreren in mijn werk als Pr manager, op mijn blog en ook als moeder, vriendin en vrouw. ‘Doe iets waar je blij van wordt en je hoeft nooit meer te werken’ zei een vriend recent en zo is het! Ik voel me dan ook gesterkt door de kennis die ik heb vergaard, de verbindingen die ik heb gemaakt en de inspiratie die ik heb opgedaan. Het jaar kon niet beter beginnen!

content retreat, bloggers weekend, schrijf weekend, netwerken, bloggen, roompot, beach resort Strand nieuwvleit bad, zeeland, zeeuws-vlaanderen, persreis

Het content retreat werd in stijl afgesloten met een yoga retreat in een kerk, ook wel toepasselijk bij Eglizen, een samenvoeging van église (kerk) en Zen, van… tsja, dat waar we allemaal meer van kunnen gebruiken. Een fijne vondst van Gastvrij Zeeuws Vlaanderen. En bij thuiskomst kregen de kiddo’s uiteraard een Koos Konijn, wat zijn de geupdate Roompot knuffels leuk, chapeau! Hetwas een weekend dat voor herhaling vatbaar is, veel dank aan Marguerita en Peggy voor de organisatie!

content retreat, koos konijn, bloggers weekend, schrijf weekend, netwerken, bloggen, roompot, beach resort Strand nieuwvleit bad, zeeland, zeeuws-vlaanderen, persreis

Liefs Olivette

Volg je ons als op Facebook | Tiktok | Instagram | Pinterest | Youtube We vinden het superleuk als je een berichtje achterlaat


Delen vinden we super lief