Delen vinden we super lief

We zijn échte koffieliefhebbers en nemen dagelijks de tijd voor een lekker bakkie leut. Bij het ontbijt drinken we ons eerste bakje troost, vervolgens drink ik koffie in complete stilte zodra de kinderen op school zijn en voor de lunch loop ik, met mijn beide armen om een koffiemok gekruld, een rondje door de tuin om te bezinnen van een hectische ochtend vol online meetings.

online meeting, virutele vergadering, online, zoom, microsoft teams, zoom, google meets, blunder

Voor mij is thuiswerken een standaard waarbij een goede koffiemachine cruciaal is. We hebben recent onze (bonen)koffiemachine laten repareren die weer aan de verwachtingen voldeed. Toch begint hij weer kuren te krijgen en voorzien we dat de koffiemachine er de brui aan gaat geven. Toen we de kans kregen om de eerste volautomatische koffiemachine van WMF Perfection te ontdekken, besloot ik er dan ook voor te gaan! Voor een scherpere prijs mochten we het aanschaffen om het aan een kritische testpanel te onderwerpen.

Zou het echt een koffiebeleving bieden die al onze zintuigen prikkelt als ze online beloven? Ik ben benieuwd en tsja, terugsturen is een optie…… Lees je mee met onze ervaring die we hebben met de WMF Perfection 860L koffiemachine die een 250 gram bonenreservoir heeft, touchscreen en zelfs eigen persoonlijke koffieprofielen….!?

Onze eerste indruk

Ik had hoge verwachtingen. Cappuccino in de ochtend, ’s middags een dubbele espresso en met een latte de dag afronden kan allemaal in een handomdraai met de WMF Perfection 860L. Je maakt dus aardig de blits bij familie of vrienden die allen na een uitgebreid diner bij jou thuis hun koffievoorkeur kunnen doorgeven.

Voor mijn schoonmoeder is ook décafé mogelijk via de filterkoffie optie en heb ik daarom gelijk opgeslagen in haar profiel. In totaal kun je namelijk 16 profielen aanmaken met hun eigen ingestelde voorkeuren. Als je jouw perfecte kop koffie liever zelf wil creëren, kan dat overigens ook. De sterkte, maalgraad, de hoeveelheid water, melkschuim en de temperatuur is bij ieder perfecte kop koffie zelf in te stellen.

Mijn vader is regelmatig bij ons en als hij aan het oppassen is, gaat een bakkie leut er graag in. Hij heeft ook een zeer uitgeproken koffie smaak en heeft uiteraard ook een eigen koffie profiel gekregen.  De eerste indruk bij het uitpakken was dan ook een wow…

WMF Perfection 

Met de nieuwste WMF Perfection 860L haal je een stevige volautomaat in huis waarbij ik tijdens het uitpakken al blij verrast werd. De belijningen, strakke afwerking, materialen en de verlichting is subliem. Doordat de koffiemachine is gemaakt van hoogwaardige Cromargan weert het ook vingerafdrukken en laat je daardoor geen vlekken op de machine achter. Dat vindt deze moeder heel fijn! Je bedient de machine via het touchscreen display en stelt hierop gemakkelijk je eigen dranken samen. Je kunt zelfs 16 gebruikersprofielen aanmaken waarbij je jouw favoiete recept (van de 17 koffierecepten) kunt opslaan. Zo zet je verschillende kopjes koffie, van een cappuccino en flat white tot zelfs filterkoffie.

Melk schuim je op via het glazen melkreservoir. De lekbak, koffiedikbak, bonen- en waterreservoir zitten aan de voorkant van het apparaat. Hier is over nagedacht zodat je de machine ook in een hoek van je keuken kunt plaatsen. De koffiemachine heeft ook een dubbel thermoblock waardoor je snel cappuccino’s achter elkaar zet.

Prikkel je zintuigen bij elke kop koffie 

We hebben de koffiemachine nu een week in gebruik en proberen alle koffievariaties uit. We kochten het online bij Coolblue en de volgende dag was het plug en play. Ik ontving een keurige instructievideo waardoor het in no-time geinstalleerd was. Je kunt er echt alle kanten mee op en als je een koffieleut bent en van verschillende varianten houdt, is het echt een aanwinst. We testen nog even vrolijk door en zullen onze eerlijke mening geven na deze testperiode!

En of de zogenoemde beste koffeimachine ook onze zintuigen weet te prikkelen, ben ik ze alvast allemaal langsgegaan:

1. Zien  

Het oog wil ook wat en op het aanrecht van onze keuken wil ik ook graag een mooie koffiemachine hebben staan. Zwart heeft mijn voorkeur met strakke afwerking. Oordeel zelf, maar deze koffiemachine is wel echt een plaatje, met hoogwaardig en stijlvol WMF design in een Cromargan®-behuizing met sfeervolle LED verlichting en strakke, zwarte accenten.  

2. Voelen

Je ervaart perfecte personalisatie door het intuïtief touchscreen display waarmee je eenvoudig het apparaat bedient en je voorgeprogrammeerde koffie selecteert of aanpast. Dankzij het slimme design is alles vanaf de voorkant van de koffiemachine te bedienen. Zelfs het waterreservoir! 

3. Ruiken 

Dankzij het Aroma-Perfection systeem ervaar je rijke koffiearoma’s. Het zetten van koffie is echt een feestje en het ruikt lekker bij je in huis. Ik gaf recent tips over ontspanning in thuis en daar hoort een lekkere koffie geur ook absoluut bij!

4. Proeven 

Alles draait natuurlijk om het perfecte kopje koffie. Met deze machine hebben we een hoge koffiekwaliteit dat perfect op temperatuur is door de WMF Dubbel-thermoblock technologie en het Premium maalsysteem met vijf maalstanden. En melkschuim maken was nooit mijn hobby, maar door het innovatieve melksysteem maak je perfect melkschuim. Er schuilt wellicht toch een barista in mij! En zelfs bij gebruik van soja- en notenmelksoorten voldoet het melkschuim aan de professionele kwaliteitsnormen. 

banner

5. Horen

Bij onze voorganger konden we gerust stoppen met praten als de bonen werden gemalen. Dit is nu wel anders. Deze koffiemachine heeft een geavanceerde geluidsdemping technologie dat ervoor zorgt dat het geluid van het koffieapparaat precies goed is; niet te hard en niet te zacht.    

Praktisch

Het reinigen van de koffiemachine gaat eenvoudig door de zelfreinigende zetgroep. Doordat de koffie automaat met regelmatig schoon gehouden wordt en het melksysteem automatisch gereinigd wordt, zorg je voor heel lang gebruiksplezier, uitzonderlijke hygiëne en optimaal gebruiksgemak van de WMF Perfection. 

De watertank is ruim dat ik een groot voordeel vind. Er zit een waterontharder in zodat het water beter smaakt. De opvangbak is ook eenvoudig schoon te maken. Het touchscreen geeft een zeer luxe gevoel. Je zult versteld staan van het gebruiksgemak!

Tot slot

Ben je benieuwd geworden naar de WMF Perfection? Bekijk hieronder dan zeker de video:. Koffie is voor mij een echte guilty pleasure en helpt me met wakker worden na mijn miracle morning en om focus te houden gedurende de dag. Ik drink koffie met mate, maar als ik een koffie maak, dan wel eentje die perfect is met de beste koffiemachine die voor ons een match is!

Liefs Olivette

Olivette is ook actief op TwitterFacebook |YoutubeInstagram | Pinterest We vinden het superleuk als je een berichtje achterlaat


Delen vinden we super lief