Delen vinden we super lief

Ken je dat ongemakkelijke moment? Je hebt een verjaardag waar de hele familie bij aanwezig is. Naast de cliché ‘wat word je groot‘ opmerkingen, word je vaak ook onderworpen aan een vragenvuur. De vragen: ‘en, hoe gaat het in de liefde?Heb je al een relatie?‘ ‘Heb je écht geen vriendin of vriendje?‘ ‘Toevallig ook niet aan het daten, of verliefd?” en ga zo maar door. Awkward! Inmiddels ben ik jaren getrouwd en een heel gezin verder, maar ik kan die dagen nog goed terug halen. Voor alle singles onder ons is er nu een singles day om het leven als vrijgezel te vieren!

Single as a dollar..

Terwijl de meeste vrienden en vriendinnen om je heen gaan samenwonen of zelfs al getrouwd zijn, ben jij nog single en liggen er al een aantal exen achter je. Veel relaties lijken gedoemd te mislukken en Tinder werkt ook niet bepaald mee. Happn of Badoo heb je ook al een kans gegeven. Niks mis mee! Want wist je dat er speciaal voor alle singles een ‘Singles day‘ bestaat? Het is ook naar Nederland overgewaaid waar we vrijgezellendag vieren. Het wordt niet voor niets op 11-11 gevierd aangezien het nummer één symbool staat voor alleen zijn. Tel uit je winst, een dag helemaal voor jou!

Singles day?

Singles day begon ooit als een klein protest tegen Valentijn. Want waarom zou je op één specifieke dag in het jaar lief voor jouw geliefde moeten zijn? Een zegel op het samenwonen of getrouwd zijn, elkaar nog meer liefde laten zien? Dat zou juist elke dag moeten. En daarnaast: hoe zit het met de vrijgezellen onder ons? Sommigen kiezen er niet voor om vrijgezel te zijn. Dus aan de ene kant is het niet logisch dat zij geen eigen feestdag hebben.

dag van je ex, relatie, ouders, huwelijk, scheiding

Hope for love, pray for love, wish for love, the dream for love…
but don’t put your life on hold waiting for love.
Valentijn

De singles day werd voor het eerst in het leven geroepen in 1993 door studenten aan de universiteit van Nanjing, China. De studenten in kwestie vonden het belachelijk dat er geen feestdag bestond voor mensen zonder relatie. Want ook dat kan hartstikke genieten zijn! En dat bewijst maar weer. Van oorsprong was de dag voor vrijgezelle mannen, maar tot op de dag van vandaag genieten zowel mannen als vrouwen van deze dag.

Onliners profiteren mee

Singles day wordt gevierd op 11 november (11-11) en staat in het teken van onder andere de grootste online winkeldagen in China. Aanbiedingen staan hierbij eigenlijk wel centraal. Meerdere dagen kun je dan genieten van kortingen op de leukste producten. Zo kun je jezelf trakteren op iets leuks, dat is het hele doel van de feestdag.

Het is dat een feestdag geen slogan heeft, maar mocht het een slogan hebben dan zou de tekst ‘wees lief voor jezelf’ overal te zien zijn. En al ben ik geen single meer, ik vier het gerust vrolijk mee! Wist je trouwens dat het ieder jaar zo’n ongekend succes is dat er miljarden dollars omzet mee gemoeid zijn!?

Het is ook een dag dat er veel huwelijksvieringen plaats vinden in China. De vier ‘enen’ in de datum betekenen niet enkel ‘vrijgezel’, maar staan ook symbool voor ‘de enige voor mij’, en worden dan ook vaak gebruikt als liefdesverklaring tussen koppels. Leuk weetje voor de bijgelovigen onder ons..

Stuff-A-Loons, ballonnen, cadeautip, verpakking, boti, origineel cadeau

Lief zijn op Singles Day

Lief voor jezelf zijn mag, of moet welteverstaan, want het is speciaal voor mensen zoals jou in het leven geroepen. Zeg dus ook eens een keertje nee en verwen jezelf! Zo kun je jezelf heerlijk in de watten leggen en iets leuks kopen. Singles Day is in korte tijd van China naar de rest van Azië en het Westen verspreid en is ieder jaar een terugkerend fenomeen.

Tip: Als je optimaal wil profiteren van de aanbiedingen tijdens Singles Day dan is het belangrijk om rond middernacht op 10 november al klaar te zitten. De meest interessante aanbiedingen worden namelijk op het laatste moment online gezet, dat voor veel webwinkels de effectiefste manier is om extra omzet te genereren.

Vrijheid blijheid

De één baalt dat hij of zij nog single is, de ander vindt het heerlijk. ‘Vrijheid blijheid’ riep ik zelf vroeg ook veel. En nog een groot voordeel van single zijn: de chocola die na Valentijnsdag in de aanbieding is, hoef je tenminste niet met een partner te delen. Dus wat dat betreft zou je twee keer per jaar naast singles day kunnen genieten van leuke aanbiedingen! En ooit, ooit komt de ware op je pad en wellicht stap je ooit in het huwelijksbootje

dag van je ex, relatie, ouders, huwelijk

Liefs Olivette

Olivette is ook actief op Twitter  Facebook Youtube Instagram We vinden het superleuk als je een berichtje achterlaat


Delen vinden we super lief