Delen vinden we super lief

Dry January is in trek bij tienduizenden Nederlanders en ook binnen mijn vrienden groep wordt er deze maand geen alcohol gedronken. Het doet veel met je, hoor ik veel om me heen. Je slaapt beter, voelt je mentaal en fysiek fitter en je doorbreekt er gewoontegedrag mee. Een glaasje wijn bij het eten is best ok, maar als dat dagelijkse kost wordt, kan het snel een standaard worden. Bruiswatermerk SodaStream ondersteunt dan ook graag iedereen die deze mooie uitdaging wil aangaan en komt met onderstaande 5 tips en recepten. We hebben zelf mogen ervaren dat je de lekkerste bubbels gewoon zelf maakt! Onderstaande 5 tips zijn dan ook ideaal voor Dry January, al bewaar ik de recepten graag voor andere momenten gedurende het jaar, want ze zijn goedgekeurd!

soda stream, cocktail

1. Vind een alternatief 

Harvard Health adviseert je om een alternatief te vinden voor je favoriete drankje. Een mojito, of gin tonic is ook eenvoudig te maken met een SodaStream bruis waterapparaat. De meest originele mocktails zijn er met een beetje creativiteit mee te maken!. En naast het grote voordeel dat je geen alcohol drinkt, biedt het meerdere voordelen aangezien je caloriearm bruiswater als toevoeging gebruikt. De sodastream is bij ons favoriet en je kant er alle kanten mee uit.

Maak het jezelf leuker en lekkerder tijdens Dry January

2. Doe het samen en zoek steun 

Goede voornemens moet je eigenlijk nooit in je eentje oppakken, net als bij sporten en diëten. Motiveer elkaar door het samen te doen. En om een extra stimulans te creëren kun je je samen met vrienden en familie inschrijven op IkPas.nl. En schreeuw het van de daken dat je ook meedoet met Dry January, je zult zien dat er vele lotgenoten zijn. In je eentje ga je snel, samen ga je sneller en makkelijker.

3. Voorkom lastige situaties

In de January maand is het al snel koud, grauw, worden er nieuwjaar recepties georganiseerd en ga je snel de mist in door ‘ja; te zeggen op een drankje. Het is dan ook verstandig om geen alcohol in huis te halen/ En mocht je ergens uitgenodigd worden, neem dan gerust je eigen Sodastream mix, of cocktail mee. Het heeft mij ook vaak geholpen, want nee zeggen is zeer lastig onder groepsdruk. Zo kun je bijvoorbeeld thuis al een fles bruiswater maken voor ‘on the go’, succes gegarandeerd.

4. Tel uit je winst

De maand January was voor ons een extreem dure maand. Door geen alcohol te drinken deze Dry January bespaar je veel geld. Naast dat je veel geld bespaard, bespaar je ook veel calorieën dat je in gewichtverlies terug zult zien! Een glas wijn of bier bevat al snel 100 calorieën dus je werkt ook nog eens aan je beach body!

We bestelden extra flessen en Bio sappen bij Sodastream

5. Don’t worry, be happy 

Begin Dry January niet met jezelf te vertellen met wat je niet mag maar wat je wel wil. Dus in plaats van te zeggen ‘ik mag geen alcohol’, zeg je: ‘ik ga mezelf fitter voelen’. Hiermee voorkom je ook een Blue Monday en houd je het veel langer vol! Op de website IkPas.nl is bovendien ook te lezen dat het kan gebeuren dat je een keer de fout ingaat. Helemaal niet erg, gewoon doorgaan met je goede gewoonte en de draad weer oppakken. 

Bij de mediamarkt kunnen we de tank weer vullen

Tot slot

Om je een extra boost te geven deze Dry January geven we deze fijne recepten waar Sodastream ons op heeft gewezen. Je vrienden zullen je dankbaar zijn! Bovendien ziet het er op tafel heel leuk uit!

1. Recept: Rosemary Citrus Spritzer 

Maak vooraf een fles SodaStream bruiswater en zet deze een tijdje in de koelkast. Vul een glas met ijs en voeg 45ml van de citroen- sinaasappelsap toe. Vul de rest van het glas met het gekoelde bruiswater en steek enkele takjes rozemarijn in het glas om het af te maken. 

2. Recept: Star Kissed 

Meng de siroop en de sappen in een kan. Vul ¾ van ieder champagneglas met de mix en voeg als laatste het SodaStream bruiswater toe. Garneer met de schil van de uitgeperste limoen. Cheers!

Over SodaStream

SodaStream, onderdeel van PepsiCo, is wereldwijd marktleider in de bereiding van bruisende dranken thuis. SodaStream-bubbels zijn beter voor de consument – gezond, gemakkelijk te maken – en beter voor de planeet, waarbij duizenden plastic wegwerpflessen worden vervangen door één herbruikbare SodaStream-fles. In Nederland is SodaStream verkrijgbaar bij onder andere Bol.com, Coolblue, MediaMarkt en Blokker.

Puik, diamant, kristal glas, kristal glazen

Liefs Olivette

Olivette is ook actief op Twitter | Facebook | Youtube | Instagram We vinden het superleuk als je een berichtje achterlaat


Delen vinden we super lief