Delen vinden we super lief

Moestuinieren is een trend die niet meer weg te denken is. Ook wij hebben een plek in onze tuin aangewezen en kunnen niet wachten tot de zon volop gaat schijnen. En eigenlijk ook niet zo gek dat het zo populair is om een moestuin te beginnen! We hebben steeds meer aandacht voor onze gezondheid, duurzaamheid en de gevolgen van voedselconsumptie. Het is ook eigenlijk niet meer te verkopen dat voedsel eerst een wereldreis gemaakt heeft voordat het op ons bord komt? Lijkt het jou ook te gek om te gaan tuinieren in je eigen moestuin! We hebben voor jou een fantastisch leuk en bovendien mooi moestuin boek gespot… lees je mee…

Het besef wordt groter en verbouwen liever iets dat we zelf verbouwd hebben in onze eigen achtertuin. Wel heb ik daar ietwat hulp bij nodig en ben dan ook maar wat blij met dit nieuwe Snorboek. Met de hierin uitgelegde revolutionaire moestuinkistjes-methode is succes verzekerd, in de tuin en zelfs op het balkon. Zelfs moestuin dummy’s zullen succesvol tuinieren, perfect aan ons besteed dus!

moestuin voor dummy, snor, moestuin, tuinieren

Zelf groenten verbouwen

We willen weten waar ons voedsel vandaan komt en zijn toe aan gezonder en verser voedsel. We kopen daarom steeds meer biologisch en verbouwen ook steeds vaker onze eigen groenten. Je kunt een deel van je tuin aanwijzen, maar ook op een klein terras, balkon, of tegen je gevel kunnen groenten en kruiden verbouwd worden. Helemaal niet moeilijk en groenten uit eigen tuin zijn duizend keer lekkerder dan die uit de winkel. Met name de snoeptomaatjes zijn favoriet.

Revolutionaire moestuin kistjes methode

Je eigen groenten op een klein balkon verbouwen of in een achtertuin die niet groter is dan een postzegel is met de revolutionaire moestuinkistjes-methode appeltje-eitje.

Je stapelt een paar kistjes trapsgewijs op elkaar, verdeelt ieder kistje in vieren en plant in ieder hoekje van de kist een paar zaden. Laat de planten vervolgens tegen een frame opklimmen, beetje water en mest erbij en klaar is je moestuin. Naast dat het leuk is om te doen, enorm veel rust geeft, geeft het ook veel voldoening als je de eerste groenten ziet groeien.

Naast deze methode leer je ook de meest makkelijke groenten verbouwen met handige stappenplannen en tips. Moestuinieren was nog nooit zo leuk! Afgewisseld met simpele recepten om je eigen oogst in de keuken te verwerken.

(h)eerlijke vitaminebommetjes uit je eigen moestuin

Gelukshormonen

Moestuinieren is niet alleen maar leuk, kostenbesparend en bovendien zeer gezond. Neurowetenschapper Christopher Lowry ontdekte bovendien dat wroeten in humusrijke aarde ervoor zorgt dat ons immuunsysteem gelukshormonen aanmaakt. Bovendien gaan zelfs notoire groente-haters tomaten eten als ze die in eigen tuin kunnen plukken. En wat is er leerzamer dan een stokboon om een stok te zien slingeren? Kinderen raken heel snel betrokken met alles wat groeit en bloeit in de tuin!

Over de makers

Agnes Loonstra is illustrator uit Utrecht. Ze illustreerde eerder voor Snor de boeken Pluktuin, Maar hoe dan en Groen Geluk. Gerard Janssen werkt als freelancejournalist, o.a. voor Volkskrant en Vrij Nederland en schreef diverse boeken voor Uitgeverij Snor en Nieuw Amsterdam. Verschillende Snortitels zijn vertaald naar het Duits, Engels, Frans, Chinees en Russisch. Uitgeverij Snor is een uitgeverij van slimme, speelse en mooi vormgegeven boeken die leuk zijn om te lezen en nog leuker om te krijgen.

Titel: Moestuin
Auteur: Gerard Janssen, Annemarieke Piers
Illustraties: Agnes Loonstra
Vormgeving: Esther Snel
ISBN: 978-94-6314-149-9
NUR: 423
Aantal pagina’s: 144
Formaat: 172 x 114
Prijs: € 20,00

Liefs Olivette

Olivette is ook actief op Twitter| Facebook |Youtube| Instagram | Pinterest We vinden het superleuk als je een berichtje achterlaat


Delen vinden we super lief