Delen vinden we super lief

Het donor ouderschap, het leven als alleenstaande vader en adoptieouders zie je vaker aan je voorbij komen. Verhalen over de familiebanden die werden verbroken om het ultieme geluk te kunnen vinden, maakte ook indruk op me. Elk huisje heeft zijn kruisje en ieder gezin is anders waarbij ze allemaal 1 ding gemeen hebben; liefde, het ultieme geluksgevoel dat door je aderen stroomt, dat bij iedereen een andere vorm heeft aangenomen.

Modern family

&C, moderne gezinnen, moderne familie, inclusief

Onze buurvrouw trouwde haar grote liefde die 30 jaar ouder was en kreeg een liefdesbaby toen hij net met pensioen ging. Mijn achter-oom was de eerste man die met zijn man een kind kon adopteren in Canada en ik smelt als ik de twinkeling in de ogen zie van mijn dierbare vriendin die over haar nieuwe vriendin vertelt… Moderne gezinnen worden steeds meer mainstream en we kunnen nauwelijks nog spreken over het ‘standaard, of traditioneel gezin‘.

Daar waar we in de jaren zestig nog met grote getallen in één huis woonde, staan we er tegenwoordig niet meer gek van op te kijken als je zelfstandig een kind wil opvoeden. Door de jaren heen is er veel veranderd dat mijn inziens een fijne ontwikkeling is! Alleen al als je over de rol van vaders nadenkt! Ze snijden niet enkel meer het vlees aan op zondag, maar spelen een actieve rol als superheld!

Ook mijn man heeft een kleurenpalet aan familieleden, waarbij zijn oom Frank, veel gelukkiger is als Francien en zijn achter oom na 40 jaar huwelijk toch uit de kast is gekomen. En weet je wat mij gelukkig maakt? Het feit dat mensen voor hun eigen levensgeluk gaan zonder kwade bijbedoelingen, enkel uit het fundament van geluk en liefde.

Volg je hart, dat klopt altijd

Veel respect heb ik voor hen die het levensgeluk nastreven in welke vorm dan ook. Je hebt immers, als het goed is, maar 1 leven dat we zo rijk mogelijk zouden moeten invullen. En als je daarom bepaalde familie minder ziet, het zij zo. Volg je hart, dat klopt altijd! Je moet nooit je eigen positieve vibe en energie door een ander laten opslurpen. Love rules en dat jij ook jouw hart mag volgen!

Liefs Olivette

Olivette is ook actief op Twitter  Facebook Youtube Instagram We vinden het superleuk als je een berichtje achterlaat


Delen vinden we super lief