Delen vinden we super lief

Laat je betoveren door de magie van licht tijdens Het Royal Light Festival, van woensdag 13 maart tot en met zondag 17 maart 2024. Van 19:00 tot 22:30 uur kun je dagelijks genieten van 11 verschillende, lichtkunstwerken die de straten van Apeldoorn transformeren. Op vrijdag 15 maart en zaterdag 16 maart worden de festiviteiten zelfs verlengd tot 23:00 uur, zodat je nog langer kunt genieten van dit spektakel.

Festival van de Stad

Maar dat is nog niet alles! Naast de prachtige lichtkunstwerken worden er ook tal van activiteiten georganiseerd door Theater Orpheus, Paleis het Loo, CODA en de Gigant. Verlies jezelf in de wereld van kunst en cultuur terwijl je de betoverende straten verkent. En vergeet niet te genieten van de culinaire hoogstandjes die de historische binnenstad te bieden heeft bij de verschillende Apeldoornse Horeca, waaronder Mr. Murk, Sizzles at The Park, proeflokaal het achterom en de Bon Vivant

Licht, kunst en gezelligheid

Jong en oud uit heel Apeldoorn en daarbuiten, kan genieten van de prachtige kunstwerken. Het brengt de stad tot leven dat Anja Prins, wethouder Gemeente Apeldoorn, ook wist te benadrukken. “Het is voor bezoekers fantastisch om de lokale ondernemers uit de stad te ontdekken en er echt een avondje uit van te maken” Of je nu stopt bij Sizzles at the Park voor een drankje, een frietje haalt bij Paleis het Loo, bij Bon Vivant een glühwein drinkt, of op het Caterplein een drankje nuttigt, het is overal even gezellig om rond te struinen.

Wil je meer weten over het programma en de agenda van het festival? Neem dan zeker hier een kijkje voor alle geüpdate informatie die je nodig hebt. Maak je klaar voor een onvergetelijke ervaring vol licht, kunst en gezelligheid in het hart van Apeldoorn!

royal light festival apeldoorn, apeldoorn , licht festival, lichtkunstwerken

Kunstwerken

Uiteraard verklappen we niet alles, maar veel kunstwerken hebben indruk weten te maken. Wat dacht je van:

1. Grote Kerk “Alley of Light” van Serge Schoemaker: Hier word je omgeven door 2000 handgemaakte lampjes die van intensiteit veranderen als je door de steeg loopt. Een adembenemend schouwspel dat je niet mag missen.

2. “Moonburn” op Theater Orpheus van Stichting Barstow: Een blauwe maan die bovenop het theater schijnt, een intrigerend gezicht dat je doet verwonderen.

3. “Fluxit” in het Oranjepark is een kunstwerk van Vendel en de Wolf dat al op vele internationale plekken te bewonderen was. Sta even stil bij dit prachtige werk, loop er omheen en laat je betoveren door de bewegingen en het licht.

4. Het kunstwerk “Ballerina” van Angelo Donello is zonder twijfel een van de pronkstukken van deze editie van het Royal Light Festival. Het wordt ook wel beschouwd als een eerbetoon aan de dromen van alle kleine meisjes die ervan dromen om het oneindige te bereiken via hun bewegingen en kunst. Met zijn gracieuze en elegante verschijning met op de achtergrond Paleis het Loo, wekt dit kunstwerk een gevoel van verwondering op.

En dit zijn nog maar enkele voorbeelden van al het moois dat je onderweg zult aantreffen.

Royal Light Festival 2024

Het Royal Light Festival is een 5-daags lichtfestival in Apeldoorn, dat lichtkunstwerken van lokale en internationale lichtkunstenaars op zo veel mogelijk koninklijke locaties toont. Wat me opviel is dat de locaties en de kunstwerken anders zijn dan het afgelopen jaar., waardoor ik op de route keer op keer werd verrast!

Wel een tip voor ouders met jonge kindjes: de afstand van Het Loo naar het station is relatief groot voor kleine kinderbeentjes. Plan dan ook zeker af en toe een pauze in, splits de route, of pak deels de fiets naar bijvoorbeeld het Loo, want dit kunstwerk wil je niet missen. Ook zijn er diverse leuke activiteiten georganiseerd voor jong en oud(er)! Check dus zeker het programma!

Laat je betoveren

Het Royal Light Festival biedt een unieke ervaring voor iedereen, jong en oud. Laat je betoveren door de prachtige lichtkunstwerken en geniet van de sfeer die de stad Apeldoorn te bieden heeft. Met diverse partners die samenwerken, is dit festival gegarandeerd een groot succes. Dus trek je goede schoenen aan, scan de QR-codes bij de kunstwerken en laat je meevoeren in de magische wereld van het Royal Light Festival. Het wacht op jou om ontdekt te worden!

Liefs Olivette

Volg je ons als op Facebook | Tiktok | Instagram | Pinterest | Youtube We vinden het superleuk als je een berichtje achterlaat


Delen vinden we super lief