Delen vinden we super lief


Het is zover! Na het succes van de eerste editie van Royal Light Festival in Apeldoorn is de tweede versie nu ook officieel van start gegaan. Het biedt een uitgelezen gelegenheid om nieuwe internationale én lokale kunstenaars en lichtkunstwerken te bekijken en ontdekken. Kom 13 t/m 17 maart naar Apeldoorn voor een gezellige avond uit en laat je verrassen op de prachtige route vol lichtkunst, met uiteraard een koninklijk tintje. Het Royal Light Festival in Apeldoorn zet nèt, voordat de lente officieel begint, het licht alvast aan.

5-daags lichtfestival

Photocredit Credits Sven Scholten

Het Royal Light Festival is een 5-daags lichtfestival met een koninklijk tintje waarbij je langs indrukwekkende lichtkunstwerken wandelt die tentoongesteld zijn op veelal koninklijke plekken in de stad. Denk daarbij aan het onlangs vernieuwde Paleis Het Loo en vele bijzonder, mooie locaties langs de route.

Onderweg kun je genieten van een hapje en drankje bij de deelnemende horeca, of pak uit met een wijn-spijs wandeling langs de lichtkunstwerken. Een aanrader voor jong en oud en het is gratis toegankelijk, hoe leuk is dat! Afgelopen jaar waren we er ook bij en de kinderen hebben het er nog over! Dit jaar gaan we het wel wandelend afleggen en een drankje nuttigen bij de deelnemende horecagelegenheden. De datum staat omcirkeld in onze agenda! Zien we jullie daar?

Over het Royal Light Festival

Het Royal Light Festival werd in 2023 voor het eerst georganiseerd en was een groot succes. We keken ook zelf onze ogen uit net als de ruim 35.000 bezoekers die het lichtfestival in Apeldoorn wisten te vinden.
De kunstwerken van het Royal Light Festival vertellen samen het verhaal van Apeldoorn: een stad omringd door natuur, met een rijke en koninklijke geschiedenis. Al wandelend zijn deze aspecten terug te vinden in het Royal Light Festival. Aanrader dus!

royal light festival apeldoorn, apeldoorn , licht festival, lichtkunstwerken
Photocredit Credits Sven Scholten

Handig

Het lichtfestival is iedere avond in Apeldoorn te bezoeken van 13 t/m 17 maart, vanaf 19.00 uur. Meer informatie klik hier. Kom je niet uit Apeldoorn dan is de Echoput een zeer fijne locatie om te verblijven, of wat dacht je van het Van der valk hotel de Cantharel, of Valk exclusief hotel Apeldoorn. Apeldoorn is een fantastische stad om een paar dagen te verblijven, al zijn wij ieetwat bevooroordeeld doordat we er zelf wonen.

Photocredit Credits Sven Scholten editie 2023
Artistiek light designer Rogier van der Heide – o.a bekend als oprichter van het Amsterdam Light Festival – tekent opnieuw voor de rol van curator.

Liefs Olivette

Volg je ons als op Facebook | Tiktok | Instagram | Pinterest | Youtube We vinden het superleuk als je een berichtje achterlaat


Delen vinden we super lief