Delen vinden we super lief

Zelf heb ik nooit geleerd om blind te typen en wil mijn kinderen dit aanbieden zodat ze er rest van hun leven profijt van hebben. In deze digitale wereld is een type cursus een aanwinst voor de toekomst waarbij ze snel en correct leren typen. Er is veel aanbod en ben gaan struinen om de beste keuze te maken. Het is nog best lastig, want ga je voor de Donald Duck snel type cursus, een LOI voor kinderen cursus, of een online cursus vol avonturen? Voor we de keuze maakten, zette ik eerst alles op een rijtje.

werelddag van de vreugde, vreugde, plezier, liefde, werelddag van de vreugde

1. Waarom een Typecursus

Als je met tien vingers leert typen zonder op het toetsenbord te kijken, en het ook nog eens foutloos doet, bespaar je veel tijd en frustratie. Je kunt je dan altijd concentreren op de inhoud waar je mee bezig bent. Mijn eigen typekunsten zijn niet om over naar huis te schrijven waardoor ik altijd alles tig keer overlees voordat ik iets live zet, of uitstuur. Door preciezer te typen, bespaar je veel tijd. Door ze te leren blindtypen zijn de kinderen future proof waar ze een leven lang baat bij hebben.

Als kinderen kunnen blindtypen, investeer je in hun toekomst, biedt je ze tijdwinst, ontwikkelen ze hun taalvaardigheid met betere schoolprestaties als gevolg. Boekverslagen, opdrachten, spreekbeurten, of werkstukken hebben ze minstens 2 x zo snel klaar. Tijdwinst op school én de rest van hun leven.

case logic, sleeve, laptoptas, laptop hoes,blind typen, type cursus, leren typen, blindtypen, leren typen, basisschool, type diploma

2. Wanneer geschikt voor jouw kind

Zelf heb ik op latere leeftijd geprobeerd om een typecursus op te pakken, dat weinig resultaat had. Op jonge leeftijd leren kinderen dan ook veel sneller nieuwe vaardigheden en doorlopen een typecursus met gemak. Welke leeftijd het meest geschikt is, hangt af van je kind. De gemiddelde leeftijd om te beginnen is 8 jaar waarbij ze de juiste motorische vaardigheden hebben. Als ik ze soms in de weer zie met hun Nintendo Switch zal het blindtypen ook snel opgepikt worden.

Het is ook belangrijk dat kinderen die willen blindtypen goed kunnen lezen en schrijven. Daarnaast is het van belang dat je kind de juiste concentratie en motivatie heeft. En hebben ze de discipline om een 20 tal weken regelmatig te oefenen? Kinderen hebben immers al vaak een agenda vol met sportclubjes en activiteiten.

blind typen, type cursus, leren typen, blindtypen, leren typen, basisschool, type diploma

3. Gemiddelde duur typecursus kind

Met welke typecursus je ook kiest, je bent er een aantal weken mee zoet. De exacte duur is afhankelijk van welke cursus je kind doet, de discipline en uiteraard het vaak je oefent.

Bij de ene online aanbieder van typecursussen duurt het 40 weken, de ander geeft je 15 uur en bij de volgende lees ik dat mijn kind er zijn eigen tempo aan kan geven. Wat is wijsheid en wat is normaal? Net als bij zwemles (14 maanden A & B) heb ik wel graag een richtlijn. Ik dook er verder in en we deden samen enkele proeflessen om de juiste keuze te maken.

4. Keuze type cursus

4.1. LoiKidzzz typecursus

Tijdens deze type cursus gaan kinderen al typend, virtueel de school ontdekken, bezoeken ze typelessen, varen ze met een speedboot en beleven ze een echt spionnen avontuur als onderdeel in het verhaal. In 20 weken heb je een diploma. Thuis ontvangt je kind een geheim pakket met spionnen spullen en stickers. De vorderingen worden bijgehouden en de letters waar je kind eventueel moeite mee heeft, worden automatisch vaker geoefend. Zo wordt het een cursus op maat.

Gratis proefles | 149,- | 20 weken

4.2. Pica typecursus blindtypen

Al typend maak je een wereldreis en ontdek je spelenderwijs weetjes over o.a. landen, mensen en dieren. In twaalf weken leer je razendsnel en foutloos blind typen met tien vingers.
Groep 5-6 en 7-8 hebben een andere cursus dat op maat gemaakt wordt.

Gratis proefles | 49,- | 12 weken, 15 minuten per dag 5 dagen in de week

4.3. Donald Duck typecursus blindtypen

In deze cursus werkt je kind mee als verslaggever van de Duckstadkrant waar alle favoriete karakters als Donald Duck, de Zware Jongens en Willie Wortel voorbij komen. Games worden gecombineerd met leeroefeningen die ervoor zorgen dat de typecursus tot het einde leuk blijft.

Gratis proefles | 149,- p.p | 199,- voor 2 ⁠| De licentie voor de cursus is een jaar geldig, waardoor jouw kind op zijn of haar eigen tempo kan werken. Aangeraden 30 minuten per dag, vijf keer per week.

4.4. Typetopia

Bij TypeTopia leert je kind super snel blindtypen in een wereld van het universum vol spannende missies. Uitdagend tot en met het typediploma door het online avontuur met je kind in de hoofdrol.

TypeTopia, blind typen, type cursus, leren typen, blindtypen, leren typen, basisschool, type diploma

Proefles | 139,-, staffelkorting | 20 weken, maar afhankelijk van hoe vaak je oefent! 5 x p/w = na 20 weken examen | 4 x p/w = na 25 weken examen | 3 x p/w = na 33 weken examen

blind typen, type cursus, leren typen, blindtypen, leren typen, basisschool, type diploma

5. Typetuin

In 14 weken behaal je je diploma met Typetuin dat samen met de faculteit ontwikkelingspsychologie van de UvA is ontwikkeld. Hierdoor zijn deze typecursussen educatief en pedagogisch onderbouwd. Dit is een enorme pluspunt en met de begeleiding weet je dat je hier aan het goede adres bent.

Proefles | 95,- | 13 weken bij twee keer per dag 15 minuten oefenen

6. Ticken.nl AZERTY Toetsenbord

De TICKEN typecursus is een snelle typecursus van circa 15 uur, oftewel 30 typelessen voor kinderen en volwassen, scholen, bedrijven en instellingen. Dat kan z snel door de Typereflex® methode waarbij de cursist blind leert typen in de helft van de tijd van een ‘gewone’ typecursus. De typecursus kan afgesloten worden met een type-examen voor het officiële TICKEN typediploma

2 gratis proeflessen | 109,95 | Oefen bij voorkeur elke dag 2 oefeningen (=10 min.) of om de dag 4 oefeningen (= 20 min.).

Tot slot

De keuze van de typecursus was een lastige. De proeflessen hebben ons geholpen bij de keuze waarbij ik als moeder de kosten en baten heb vergeleken. Uiteindelijk hebben we samen een keuze gemaakt.. Ik heb ze 3 verschillende proeflessen laten uitproberen waarbij ze zelf de keuze mochten maken. We zijn inmiddels aan de slag gegaan en hopen binnen een twintig tal weken hun typecursus afgerond te hebben. #keepyouposted

Liefs Olivette

Olivette is ook actief op Twitter | Facebook | Youtube | Instagram We vinden het superleuk als je een berichtje achterlaat


Delen vinden we super lief