Delen vinden we super lief

Aftellen naar een leuk moment, of bijzondere mijlpaal is al de helft van het plezier! Bij ons is dit ook vaak onderdeel van de voorpret voor een gepland weekendje weg, vakantie, of verjaardag. Onze jonge kinderen vinden het maar wat spannend om samen af te tellen… en ohwee als ik me een dag vergis… Maar laat ik daar een oplossing voor hebben!

Aftellen naar een verjaardag duurt voor kindjes ellenlang

De leukste dag van het jaar

Verjaardagen zijn ultieme dagen om als ouder naar af te tellen. En toen we naar Europa-Park gingen, stond onze aftelkalender klaar! Uiteraard staat voor een kind zijn of haar verjaardag met stip op 1 in de top van leukste dagen van het jaar. Dit geldt nog niet voor de eerste verjaardag van je kind; daar verheug je je als ouders vanzelfsprekend enorm op, Je kindje maakt dit niet bewust mee, maar dat heeft mij niet weerhouden om met het thema, Sophie la Giraffe en jaar er op met Sesamstraat uit te pakken.

Voor ouders is die eerste verjaardag een mijlpaal, gevierd met een taart, cakesmash, slingers en veel bezoek! Die eerste verjaardag is voor jou, als ouder. Een dag om je te verbazen over wat je kind al kan en wat het geleerd heeft in de afgelopen 12 maanden: misschien kan je kleintje zelfs al lopen of zegt het de eerste woordjes. Het is vooral een dag vol nostalgie: Een jaar geleden kreeg ik om deze tijd weeën, een jaar geleden ging ik nu naar het ziekenhuis. En bovenal: wat ging dit jaar snel. Wat wordt je kindje snel groot…

Aftellen naar de leukste dag

Als je kind twee wordt, beseft het nog steeds niet echt wat een verjaardag is, maar weet het wel al heel snel dat ieder bezoek pakjes meeneemt en kan daar dan ook op een heerlijk onbeschaamde manier om vragen. Dat mag als je twee wordt! Je kind kan ook al heel stoer twee vingers opsteken als er gevraagd wordt hoeveel jaar hij nu al is! Zich echt verheugen op een verjaardag, doet een kind pas bij de derde of vierde verjaardag. Op dit moment wordt aftellen begrijpelijk voor kinderen.

Aftelkalender
9789044757507 | NUR 370 | €14,95 | 50 blz | staander | 11 x 29,7 cm | in kleur

Het is dan ook erg leuk om een aftelkalender te maken, of voor de praktische moeders: kopen. Het verhoogt de ( gezonde) spanning bij kinderen en ze gaan zich echt verheugen op de dag die komt. Als je bij Google de zoekterm : ‘verjaardag aftelkalender’ intypt, vind je tal van kalenders die je kan uitprinten voor dit doel. Met zo’n kalender wordt het tastbaar wanneer de verjaardag is, namelijk: nog… nachtjes slapen!

Voor de meeste kinderen zorgt dit voor minder stress omdat ze weten waar ze aan toe zijn. Om de voorpret te vergroten, kun je de aanstaande jarige gewenste kadootjes laten tekenen of aanwijzen in de speelgoedwinkel. Kijk wat past bij jouw kind! Op onze aftelkalender draaien we elke dag een kaartje om en staat zichtbaar bij ons op tafel. Voor mijn kinderen is dit de perfecte aanschaf.

Feestje(s)

Een kind maakt al heel snel onderscheid tussen een kinderverjaardag en de ‘grote mensen’ verjaardag. Dubbel feest, maar met een ander publiek. Voor de meeste jarigen is de voorspelbaarheid van zo’n dag erg belangrijk: weten wat er gebeuren gaat vermindert teleurstelling en onnodige negatieve spanning. Vertel een kind wat er gebeuren gaat en wanneer; bijvoorbeeld: eerst krijgt het kadootjes van papa en mama, daarna komen opa en oma en de neefjes en nichtjes.

Kinderfeestje

Meestal wordt er vanaf de 5e verjaardag een kinderfeestje gegeven; je kind zit dan een jaar op school en heeft in de klas meegemaakt hoe het vieren van een verjaardag gebeurt. Wellicht heeft het zelf al een of meerdere keren een kinderfeestje meegemaakt. Voor jou als ouder de keus om zo’n kinderfeestje thuis te doen met allerlei ouderwetse spelletjes of dat je het feestje geheel uit handen geeft.

Er zijn online tal van bedrijven te vinden voor dit doel. Wat je ook doet, denk aan wat jouw kind aankan\ en wat bij jullie past, dan zal de verjaardag een dierbare herinnering worden, voor zowel de jarige als voor jou als ouder!

Tel de minuten, uren, dagen, weken, maanden of jaren af naar een belangrijk moment in je leven!

Kant en klare aftelkalender

Deze aftelkalender is een tof cadeau voor als iemand snel jarig is, voor een aftellende weekendvierder, een gedreven examenkandidaat, of de avontuurlijke reiziger. Zelf gebruik ik hem nu om af te tellen naar de dag dat de kids weer naar school mogen. Het was fijn om ze thuis te hebben, maar voor rust, reinheid en regelmaat is school echt de beste remedie. Mama kan niet alles, toegegeven!

Draai de kaartjes om en kom zo telkens dichter bij je doel. Je verjaardag, de vakantie, het einde van de examens… Een aantal gebeurtenissen is voorgedrukt, maar je kunt ook zelf een belangrijke mijlpaal invullen. Superleuk!


Luxe staander met stevige kaartjes

Liefs Olivette

Olivette is ook actief op Instagram Twitter Facebook Youtube We vinden het superleuk als je een berichtje achterlaat


Delen vinden we super lief