Delen vinden we super lief

Volgende week mag mijn dochter alweer drie kaarsjes uitblazen. Anders dan haar vorige verjaardagen weet ze nu heel goed dat ze jarig is. Heel trots vertelt ze dat ze nu twee is en als ze jarig is drie jaar. Hoe zorgen we ervoor dat dat het een echt peuterfeestje wordt met leuke, niet al te veel zoetigheden? Wij zetten onze tips op een rijtje! Lees je mee…

Het wauw effect!

Geen feestje zonder slingers en ballonnen! Tenminste als het aan mijn dochter ligt. Dagelijks vertelt ze dat ze voor haar verjaardag ballonnen vraagt. Vervolgens noemt ze alle kleuren op. Getriggerd door een verjaardagskaart vol ballonnen die een maand te vroeg kwam. De avond voor de grote dag gaan mijn man en ik uiteraard de boel versieren.

Niet alleen ballonnen en slingers maar we gaan voor het hele pakket aan feestartikelen. Toeters, feestmutsen en uiteraard de allerleukste non-food traktaties. Zo fijn als ons meisje beneden komt en de huiskamer is omgetoverd in een feestkamer. Het feest is begonnen!

Mmmmm taart!

Op haar eerste verjaardag was ze nog niet erg geïnteresseerd in taart. Ze proefde een klein hapje maar was weinig onder de indruk. Tegenwoordig is dat wel anders. Taart is feest en geen feest zonder taart. Vorig jaar ben ik zelf aan het bakken geslagen. Ook dit jaar sta ik voor het feest begint in de keuken met een mixer en springvorm. Het wordt allemaal onverantwoord zoet met snoepjes en zelfs een popcorntaart.

Sinds ze een paar weken geleden voor de eerste keer naar de bios is geweest is onze zoetekauw helemaal gek op popcorn. Nu maar hopen dat het lukt want ik ben niet echt geschikt voor ‘Heel Holland Bakt’. Gelukkig heb ik hulp van een lieve vriendin met marsepeinervaring.

Feestjurk en favoriete schoenen

De jarige job is tegenwoordig helemaal gek van haar Elza prinsessenjurk, vooral na de komst van Frozen 2. Ze draagt hem het liefst elke dag. Soms wil ze wat anders aan dan verschijnt haar Pietenpak uit de verkleedkist. Het is hier het hele jaar een beetje Sinterklaas. Op haar verjaardag trekt ze haar ijsjesjurk aan. Gelukkig vond ze dat ook een goed idee.

Mocht ze zich nog bedenken dan kan de Elzajurk er nog altijd overheen. Zij is nou eenmaal het feestvarken. Ze heeft nieuwe schoenen die ze het liefst zelfs in bed aanhoudt dus die gaan eronder. Als ze zich maar jarig voelt. Het past allemaal prima bij de feestmutsjes en kroontjes die klaar liggen.

Peuters op het peuterfeestje

En uiteraard geen peuterfeestje zonder peuters! Haar vriendjes zijn nu vooral de kinderen van onze vrienden. Natuurlijk moeten die allemaal komen. Want al die volwassenen zijn leuk maar met andere kindjes is het natuurlijk echt lachen. Heerlijk om al die kleintjes zo met elkaar bezig te zien!

Hang er een thema aan

Vorig jaar was mijn dochter helemaal gek op Peppa Pig. Dus dat was het thema van vorig jaar. Dit jaar gaan we voor het Eenhoorn thema. Oftewel: ‘paartje feestmuts’. Hoe toepasselijk op een feestje. Bij eenhoorntjes horen natuurlijk heel veel kleuren. Dus daar gaan we voor. Misschien niet heel origineel maar des te makkelijk om er feestartikelen van te vinden. We wijken ook flink uit. Want behalve eenhoorns een kleur is ze ook gek op glitters dus er komen ook gouden glitter slingers. Spekjes en popcorn hebben we ook aan het eenhoornthema toegevoegd.

Wie jarig is deelt uit

Als je jarig bent mag je trakteren. Super leuk want zo ben je een extra dagje jarig. Vorig jaar heb ik luchtballonnetjes gemaakt voor op de opvang. Dit jaar blijven we in het thema van het peuterfeest. Eenhoorntjes met popcorn. Vooral de popcorn vindt ze leuk. Hopelijk zijn mijn knutsel en frutsel kwaliteiten zo goed dat je kunt zien dat het een eenhoorn moet voorstellen. Eigenlijk maakt het voor ons meisje niet uit. Als er maar gezongen en gesnoept kan worden.

We hebben er allemaal zin in! Haar baby- en dreumesfeestje waren buitenfeestjes. Helaas wordt er dit jaar koud weer en regen voorspeld. Dus geen peuterfeestje in de zon. Ach ja we maken er gewoon een binnenfeestje van. Kunnen we extra genieten van de slingers en ballonnen.

Liefs Olivette

Olivette is ook actief op Twitter Facebook Youtube Instagram We vinden het superleuk als je een berichtje achterlaat


Delen vinden we super lief