Delen vinden we super lief

De ‘bon ton‘ maakt zich op voor de rentree van Bridgerton seizoen 3, en wij hadden de eer om aanwezig te zijn bij de exclusieve screening van de eerste aflevering van het tweede deel van Bridgerton seizoen 3! We trokken uiteraard alle registers open om geheel in stijl te arriveren bij ‘The Ton‘, ook wel bekend als de bovenste lagen van de samenleving in Regency Engeland.

Om niet uit het oog te springen te midden van de elite van fashion, film en finesse, voegden we uiteraard een vleugje Bridgerton toe aan ons outfit met de dresscode regency modern. Daar ging uiteraard wel wat speurwerk aan vooraf…..

Een ‘Touch of Bridgerton’: meer Pracht en Praal

Er werd zeer zorgvuldig onderzoek verricht om aan de juiste dress code te voldoen en in een Regency modern outfit te verschijnen. De dresscode Bohemian chic, en ook summer chique staat deze zomer ook op het programma en werd al eerder voor geshopt. De dresscode Regency modern is toch net anders en dus mochten we wederom gaan winkelen, hooray!

Het komt ook wel overeen met het toevoegen van een extra vleugje “Bridgerton” in de kledingstijl oftewel extra pracht en praal, glitters, bloemen en verfijnde materialen. Gelukkig zijn de Regency kleuren, patronen en stijlen momenteel ‘on trend‘, wat mijn zoektocht naar de perfecte outfit vereenvoudigde. De mode van Shondaland’s hitserie Bridgerton is gelukkig ook allesbehalve achterhaald en kan ook buiten speciale gelegenheden als deze gedragen worden. Altijd fijn dat het niet bij 1 keer dragen blijft. . .

De populariteit van de serie Bridgerton heeft zelfs geleid tot een heropleving van de Regency stijl in interieurontwerp, kleding en accessoires. Dit maakt ons blij, aangezien ik mezelf en ook ons interieur in de hermitage graag uitdos met kleur, glitters, veren en bloemen. In mijn garderobe is dan ook veel Gute Laune, blije zin, te spotten.

Romantiek en Dromerige Stoffen

Regency modern bracht ons naar andere tijden vol ultra-vrouwelijke en elegante looks. De ene jurk is nog eleganter dan de ander met romantische en dromerige stoffen, pastelkleuren, empire taillelijnen en zachte kapmouwtjes. Mijn garderobe kreeg dan ook een vrolijke en extravagante upgrade, waarbij we wegblijven van de grijze massa. Kom maar door met die afgewerkte jurken, uitgebreide waistcoats, glinsterende accessoires en sierlijke kapsels.

Of je nu groots en gedurfd wilt gaan of subtieler in je ontwerpkeuzes, doe het met vertrouwen. De betaalbare kledingmerken waar ik wist te slagen waren Ted Baker, LK Benett, Collectif (voor de schoenen) Oltre en Forever new. En bij Gute laune op Texel, Maarssen en Egmond aan Zee shop ik graag voor de verfijnde accessoires.

Mode en Stijl

En tsja het zou niet heel praktisch zijn om dagelijks een Regency baljurk te dragen, de schoolplein moeders zien me aankomen… , hoe graag ik dat ook zou willen. Toch zijn er verschillende manieren om de stijl van het tijdperk in je dagelijkse look te verwerken. Van silhouetten tot kleurpaletten tot moderne interpretaties van de patronen uit die tijd, je kunt geheel je eigen draai geven aan de Regency modern stijl. En het straatbeeld in Apeldoorn, of op jouw vakantie adres kan best wat glamour gebruiken, toch?

Bridgerton is overigens historisch niet helemaal correct, maar daardoor kun je qua regency stijl eigenlijk doen wat we willen en de ‘moderegels‘ omzeilen door er eigentijdse ontwerpen aan toe te voegen. Taillelijnen worden hoger geplaatst, onder de buste, en de decoraties zijn opzichtiger. En bij het gebruik van glitters en bloemen kun je ook helemaal los.

Het silhouet dat je veel ziet is overigens geïnspireerd op de klassieke Griekse en Romeinse werelden waar shawls en spencerjassen over konden worden gedragen. We houden ervan, en aangezien ik graag jurken draag en me vol accessoires hang, helemaal mijn stijl deze dress code Wel laat ik mijn zijden, oranje shawl de volgende keer thuis. Het leek wel een statie portret.

Regency

Regency is een periode die gekenmerkt wordt door elegantie en etiquette, door bals en duels. Deze stijlperiode vond officieel plaats in Engeland tussen 1811 en 1820, toen koning George III niet in staat was om te regeren en zijn taak werd overgenomen door zijn zoon, de prins regent. In werkelijkheid duurde deze stijlperiode veel langer en had hij invloed over heel Europa, maar dat laten we lekker voor wat het is. Het is een modieuse periode waarin de mode van de koninklijke pruikentijd veranderde in functionele, simpele stijlen met een knipoog naar de klassieke oudheid.

Kleur en Print

Wit en pastelkleuren voerden indertijd de boventoon zoals geel, roze en blauw, Vooral de gedetailleerde versieringen, borduursels en bloemenprints vielen op. Voor een passend outfit met als thema regency modern kun je dan ook het beste kiezen voor pastelkleuren met een bloemig design. Katoen, tule, voile, zijde, kant of satijn zijn ideale stoffen.

De “empire waistline” is ook kenmerkend dat een aansluitend lijfje heeft dat net onder de buste eindigt Maak je outfit vervolgens af met accessoires zoals parels, waaiers, een paraplui, handschoenen en een kleine handtas die je rond je pols kunt draagt. Voor de ultieme ultieme Regency touch kun je ook gaan voor lange witte opera handschoenen, statement handschoenen, parels, glitters en een glinsterend haaraccessoire.

Tot Slot

De aantrekkingskracht van de regency modern dresscode is denk ik ook wel de fantasie wereld waarin je stapt. Het neemt je mee naar een magische wereld van textiel, kleuren, haar en schoonheid. Het wordt dan ook zeker geniaal om me in een perfecte jurk te begeven tussen zoveel fijn geklede mensen en uiteraard om weer helemaal bij te zijn over alles rond de ton….

Koninklijk bij Chateau de la Preuille

Olivette

Volg je ons als op Facebook | Tiktok | Instagram | Pinterest | Youtube We vinden het superleuk als je een berichtje achterlaat


Delen vinden we super lief