Schimmel in het onderdeel waar je zelf niet bij kunt als consument

Een vader deelde een foto van een beschimmelde drinkbeker op Facebook en vele moeders reageerden hier massaal op. Hij was niet de enige, bleek al snel. De foto ging de wereld rond en werd massaal gedeeld. De klantenservice van het Engelse merk Tommee Tippee reageerde in 1e instantie laconiek en wuifde het probleem weg alsof het een incident was. Niets bleek minder waar. Het is een veelvoorkomend probleem dat resulteerde in het terughalen van 3 miljoen drinkbekers, ouch!! Onder deze link het hele verhaal.

Onzichtbare ziekmaker
Best schrikbarend dat er zoveel kindjes ziek zijn geworden van iets waar ik als moeder niet bij stil sta; “schimmelophoping”. Ik ben gelijk in mijn keukenkastjes gedoken, want ik heb ook een scala aan drinkbekers Afbeeldingen schimmelophoping Tommee Tippee bekers online massaal gedeeldstaan. Ik heb er gelijk een paar weggegooid. De bordjes en bekers gaan bij ons dagelijks in de vaatwasser en toen ze heel klein waren, steriliseerde ik de flessen en bekers van top tot teen. Ook de baby flessen, want spruw komt steeds vaker voor, vooral bij flessen die niet uit elkaar te halen zijn, of rietjes bevatten. Ik wilde overal bij kunnen om alles goed schoon te kunnen maken. Bij drinkbekers stond ik er tot voor kort niet bij stil. Best suf, want het komt best vaak voor dat ik een tijdje een beker kwijt ben die onder de bank of autostoel ligt.

De oorzaak
Doordat het drinkgedeelte van de tommy tippee bekers in de beker niet te openen is, kan er veel schimmel in ophopen. Kijk maar naar de foto’s. In mijn collectie drinkbekers zitten nu veel rijtjesbekers en mee-neem bekers die inderdaad niet van top tot teen schoon te maken zijn. Maar de meeste onderdelen zijn wel vervangbaar.

Onze drinkbekers
Een ideale drinkbeker voor ons is er eentje die makkelijk is af te sluiten en niet lekt. De beker van de hema (3€) is een van de favorieten. Het (lange) rietje is helaas niet te vervangen en slecht schoon te maken. De prijs maakt dit weer goed. De Nüby drinkbeker hebben we ook heel lang gehad, er past veel in en is afsluitbaar. maar ook weer dat rietje. Onder de dop kan de viezigheid makkelijk samenhopen. Daarnaast is hij best breed voor de kleine vingerhandjes. De Difrax drinkbeker valt goed in de smaak. Iets smaller, dus goed vast te houden voor kindjes. Aan de binnenkant goed schoon te maken door afneembare onderdelen en vaatwasser bestendig. Lekker praktisch. We hebben ook een drinkbeker van nijntje, maar die is niet af te sluiten en de favoriete Paw patrol drinkbeker lekt als een tierelier dus laat ik liever thuis. De philips bekers heb ik eerlijk gezegd nooit geprobeerd. Vooral omdat ik de vervang set best prijzig vond.

IMG_1995
Het testpanel in actie De Hema versus Difrax

Het is wel een wake-up call dat ik vaker moet kijken of de bekers echt schoon zijn. Daarnaast moet ik ook echt de rietjes vervangen, of gewoon een nieuwe kopen, want er zijn zoveel leuke kleurtjes beschikbaar.

philips-avent-rietjesbeker-340ml

Philips drinkbeker

philips-avent-vervangbare-rietjes
Vervangset rietjes
Unknown
Nuby drinkbeker
Unknown-1
Hema rietjesbeker
Unknown
Difrax drinkbekers