Delen vinden we super lief

week vol uiterstenBrrr wat was het deze week koud. Ik denk dat iedereen dat wel een keer geroepen heeft afgelopen week. Het is me niet gelukt om de kinderen op de schaatsen te krijgen. Nu maar hopen dat de kou nog aanblijft. Aan de andere kant mag de lente zich ook wel melden! Ik ben naarstig toe aan wat vitamine Z. Onze laatste echte vakantie was afgelopen zomer, veel te lang geleden!

ValentijnValentijn weekDeze week hebben we een week van uitersten gehad, waar ik nog steeds van bij moet komen. Maar Valentijn komt er aan en moet dus snel topfit zijn. Ik heb iets leuks voor mijn man in petto…

Lees je weer mee met de avonturen van onze week…?

Maandag 5 Februari

Nog een week en dan is het Valentijn. Zin, of onzin, ik ben er fan van. Een dag dat geheel in teken van liefde staat. Wende zingt er een prachtig lied over, waar ik geen genoeg van kan krijgen: “Wat als de liefde niet bestond“. De liefde mag en moet gevierd worden! Zoals Toon Hermans zegt; “het is echt, het is waar!…. als de liefde niet bestond….

Vooral in deze tijd waarin we al te vaak in aanraking komen met slecht nieuws, treurige berichtgevingen en algehele malaise, kunnen we wel wat positiefs gebruiken. Met Valentijn vier ik dan graag het leven en de liefde. Daarnaast neem ik mijn kinderen er graag in mee. Bij ons thuis zijn er hartjes all-over!

Wat ik in petto heb, laat ik uiteraard nog even in het midden. En ik laat mijn collega maar lekker lullen van “Het is een commercieel feest”, “het is bedoeld voor stille liefdes”, of zoals ze zelf zegt “Wie gaat al die rozenblaadjes weer opruimen” Nee hoor, ik trek alles uit de kast! Viva la liefde”!

Wat als de liefde niet bestond…

Dinsdag 6 FebruariBlack panther Marvel disney marjolaine week

Vandaag om stipt 9:00 mocht de blog over de nieuwe Marvel film “Black Panther” gepubliceerd worden. De blog is geschreven door Marjolaine, een ex-collegaatje van mij en een echte Marvel fan. We hebben altijd contact gehouden en mis stiekem dagelijks haar blijheid, opgewektheid en fun. Zij ziet het leven vanuit een bijzonder perspectief. Een beetje op de Amélie manier (Film Le Fabuleux Destin d’Amélie Poulain) De blog is dan ook dermate leuk ingestoken:

Gerelateerde blog: Black Panther van Marvel hebben we mogen zien en dit wat de kenner Marjolaine er van vond

Je krijgt spontaan zin om deze week de film te gaan bekijken.

Lions

De 2e & 4e dinsdagavond van de maand staat bij mij altijd in het teken van de Lions. Voor deze avond maakten we een uitzondering, want er stond iets bijzonders in het verschiet. We waren uitgenodigd voor de landelijke première van “Fifty Shades Freed“. En extra leuk, de dresscode was Blacktie. Manlief paste zijn smoking nog en zag er strak uit. Vrienden waren zo lief om op te passen. Wat moet je toch zonder zulke dierbaren in je leven 😀

Week van de Fifty shades Freed

Het Tuschinski theater was omgebouwd tot een nachtclub met stijlvolle, sexy danseressen, een cupcake taart tot het plafond, een weldaad aan gin-tonic en verfijnde hapjes. Echt iedereen zag er prachtig uit. Ik heb er een blog over geschreven en ook in onderstaande video geven we een kort kijkje achter de schermen om jullie een kijkje te gunnen achter schermen.

Het was lang geleden dat ik met mijn man op pad ging. Wat houd ik toch van mijn eigen Mr Grey. Ik stond er extra bij stil dat we meer tijd voor elkaar moeten inplannen. Wat was het weer als vanouds lol hebben. De volgende dag moesten we weer vroeg uit waardoor we het licht niet op het feestje hebben uitgedaan. Al had ik dat wel heel graag gedaan, wat was het toch leuk!

Gerelateerde blog: Sex sells, Sexy over de rode loper bij de Nederlandse Première FIFTY SHADES FREED

Woensdag 7 Februari

Kidsplayground Almere Kidsplayground Almere Kidsplayground Almere

Onze kinderen houden er helaas geen rekening mee dat papa en mama liever nog even in bed willen blijven liggen na een avondje uit. Om half 7 uur stonden er weer kindjes naast ons bed te springen. Samen met Yvette en Lucas brachten we Olivier naar school dat toch altijd wel een feestje is, hoe sloom ik die ochtend ook was. Olivier is alweer bijna 5 jaar en zie hem zo snel ontwikkelen. Ik weet niet of jullie dat ook hebben dat je af en toe de tijd even stil wil laten staan…

Verjaardagsfeestje Quintina

Die middag hadden we groot feest. Onze lieve Quintina is 5 jaar geworden en daar wilden we heel graag bij zijn.  Vooral omdat we het afgelopen jaren hebben moeten missen, want dit meiske woonde in Curacao met haar papa & mama.

Ik ben dan ook heel blij dat ze terug zijn in ons koude kikkerlandje! Op de een of andere manier heb ik vriendinnen die allemaal zo nodig moeten emigreren. Ik geef ze groot gelijk, maar dat neemt niet weg dat ik ze ontzettend mis! De kinderen hebben die middag in Kids Playground te Almere geklauterd , geklommen en aan het einde van de middag doodmoe mee naar huis genomen. Ik ben dol op kinderfeestjes en kon weer als vanouds bijbeppen met Bettina en haar moeder. Alhoewel…. hoever dat kon met drie dolgedraaide kinderen…

ladies night shabu shabu

week vol verrassingen

ladies night shabu shabu

Big surprise

Die avond stond er weer iets leuks op de planning, namelijk “The big surprise voor mijn vriendinnetje Dorine”Ik had al heel lang kaarten in huis voor…. tromgeroffel…. de “Ladiesnight van Fifty Shades Freed“. Jawel ik ging voor een 2e keer naar deze film.ladies night tuschinski week

En echt niet omdat ik het zo’n goede film vond. De première uitnodiging kwam later en die wijs je never nooit af! Het was twee keer feest deze week. En wat past er nu beter bij een girls night uit dan “Sushi”.

Geheimen bewaren

Al enkele maanden heb ik het geheim weten te houden, tot de serveerster van “Shabu Shabu” vroeg of we ook naar de Ladies night in Tushinksi gingen. “Ja” riep ik volmondig. Ik weet niet hoe het met jullie zit, maar ik ben heel slecht om bewust dingen voor me te houden terwijl je er vol van zit!

Heel lastig om niets te verklappen. We hadden namelijk ook de tofste plekken op het VIP balkon. In de bioscoop stonden er diverse exposanten waar je kon rondstruinen en bij binnenkomst kregen we champagne. Het was een grappige avond al deed de loterij er veels te lang over. Ik hoop echt dat alle dames de trein nog op tijd hebben weten te redden.

smartphone verslaafdDonderdag 8 Februari

Een avondje thuis, hooray! Er gaat iets boven chillen op de bank en ouwehoeren met manlief. Die avond bleek maar weer hoe verslaafd ik ben aan mijn smartphone. Ik bleef er stoïcijns op kijken, zo suf. Vandaar ook deze blog:

Gerelateerde blog: Verslaafd aan mijn smartphone, ik geef het toe! En kom met een oplossing

Uiteraard legde ik mijn telefoon die avond ver weg en pakten we er een speciaal biertje bij. “Het is bijna weekend” verzuchte manlief. Hij had ook een drukke week en we hebben een beetje langs elkaar heen geleefd. Tijd voor een goede film en bankhangen! En daarnaast over ons werk gehad, gewoon even sparren en dingen tegen elkaar aanhouden.

Vrijdag 9 Februari

Carnaval meldt zich op vele scholen en instanties. Ook bij Olivier op school. Hij wilde graag als piraat verkleed gaan. Ideaal want dat hadden we wel in huis na zijn 4-jarige Piraten thema feestje. Papa besloot die middag Olivier van school te halen en te spijbelen van BSO. Groot gelijk! Ze gingen naar het NEMO Science Museum dat al lange tijd bovenaan mijn verlanglijstje staat om te bezoeken. Op alles foto’s die papa doorstuurde keek bij met een blij koppie. We komen hier snel weer terug!

EXPAND Your WORLD @nemosciencemuseum Na het vieren van Carnaval een spijbelmiddag van de BSO 🍀 #luckykid #puikplan #ziehemblijzijn #lifeintheuniverse #exhibition #worldofshapes #amsterdam #uitmetkids #pleziervoortien #oppadmetpapa #nemoscience #netherlands #nemo #amsterdam #museum #iamsterdam #science #nemosciencecenter #igersamsterdam #amsterdamworld #architecture #nemomuseum #city #thenetherlands #amstergram #hometown #amsterdamcanal #visitamsterdam #iloveamsterdam

Een bericht gedeeld door OLIVETTE (@olivettepuntnl) op

Internationale Pizzadag

internationale pizzadag We staan heel graag stil bij de thema dagen! En die van vandaag is toch wel een van mijn favorieten! Bij de pizzadag staan we altijd graag stil. Puur toeval dat manlief hetzelfde dacht en ons thuis verwelkomde met verse pizza. Ik kan me geen betere vrijdagmiddag indenken dan de keukentafel vol met mijn kindjes, man en veel geklets en gelach! Het weekend begon zoals het hoorde!

Zaterdag 10 Februari

Tijd voor actie in the gym. Ik kan gegarandeerd weer een paar dagen niet lopen, maar ach de zomer komt er aan. Er is niets fijner dan keihard tegen een bokszak te rammen op de vroege ochtend. Deze ochtend was alleen iets warriger door het huilend wakker worden van Lucas om 5 uur en stuiterende Olivier & Yvette.

Voor het eerst in mijn moeder carrière heb ik ze gevraagd om naar beneden te gaan en een ontbijtje voor me te maken (lees hier, nog iets langer de tijd om zelf wakker te worden) Het hielp…. voor een kwartiertje was het muisstil beneden en dommelde ik weer weg. Totdat Olivier trots zij bordjen met ontbijt toonde. Ook Yvette had een poging gewaagd met haar broodje hagelslag, of nouja “hagelslag met broodje” ;-Dwat een week

Strontvervelend

Die middag was ze echter strontvervelend waardoor naar bed gaan de enige oplossing was. Ik kletste haar in slaap en ook ik zwichtte onder het ” slaap kindje slaap” liedje.

Zaterdagmiddag is normaliter mijn blog middag. En zo geschiede. Maar niet voordat ik boodschappen ging doen met mijn kleine vriendje Olivier. We bestellen veel online Bij AH.nl, maar bij de LIDL haal ik heel graag een kar vol basics. Wat scheelt dat een boel geld. Mijn man en ik splitten heel vaak met boodschappen doen. We ontlasten elkaar hierdoor en gunnen elkaar me-time. Mijn dochter haalde ook weer wel wat gekkigheid dat de basis vormde voor de Pippi blog.

Gerelateerde blog: Pippi langkous geeft ons als ouders het beste advies! Wat wij van haar kunnen leren!

Zondag 11 Februari

Tede en het geheim van Koning MidasDie zondag stond in het teken van de Premiere “Ted en het geheim van Koning Midas“. Papa ging deze keer niet mee omdat hij dolgraag naar de wedstrijd van Ajax-Twente ging. No problemo, dat wil ik hem niet ontnemen. Oma Judith nam heel graag de honneurs waar, dat wij super leuk vonden. Opa Mark paste op Lucas(1), waardoor we het er van konden nemen. We werden warm onthaald door de media en de Kidz Disco was een enorm succes. Olivier, Yvette en Zoe stonden blij te springen en dansen. En de film was echt een groot succes!!

Maak vrienden dag

Ted en het geheim van Koning Midas week Ted en het geheim van Koning Midas

Als je veel goede vrienden hebt, ben je gelukkiger. Daarom is het initiatief van de ” maak vrienden dag” een mooi initiatief. Een dag dat in het teken staat van vrienden en voor het ontmoeten van nieuwe mensen en het ontstaan van nieuwe vriendschappen.

Liam Payne is photographed for the Fifty Shade Freed Premiere on Feb.6,2018 in Paris, France. (Photo by Olivier VIGERIE / Contour by Getty Images)

Kleurrijk

Ook mijn kids gun ik heel veel leuke, lieve vrienden. Dat is wat je leven kleurrijk maakt. en waardevol invult. Die middag kwam in ieder geval nichtje Josephine spelen, hoe leuk. en hoe tof was het dat Brigitta spontaan voor de door de deur stond met een doos vol “merci chocolaatjes” om me ergens voor te bedanken. Zo leuk deze verrasingen.

We hebben alle soorten vrienden; besties, lange afstand vrienden, kennissen, etc. En ook vrienden voor een dag, week, jaren, of heel je leven. Ze helpen je in lastige tijden en dansen met je als je een feestje te vieren hebt. Vrienden zijn als familieleden die we zelf uitkiezen met wie wij de verbintenis nooit willen verbreken. Ik mag dan ook wel in mijn handen knijpen met zoveel dierbaren om mij heen.

Ted en het geheim van Koning Midas

Ontmoetingen

De ‘maak vrienden dag” vind ik een tof initiatief. Nieuwe mensen ontmoeten is inspirerend en bijzonder. Als ik terugkijk op afgelopen jaren heb ik heel veel fijne mensen mogen ontmoeten. Mensen waarmee ik een connectie heb gemaakt, bijzondere avonturen mee heb beleeft en veel fun in het leven heb. Nu we ouder zijn is het wel ietwat lastiger om een goede connectie te maken als vroeger in mijn studententijd.vriendschap week

Bij Olivier in de klas is de vraag onder 4-jarige ” kom je vanmiddag spelen” sneller gesteld dan dat wij volwassen doen ” vindt je het leuk om een borrel te doen”? Toch ben ik niet bang om teleurgesteld te worden en reik ik uit naar leuke, toffe mensen en wordt elke keer weer verrast.

Als jullie terugdenken aan afgelopen jaren. Hebben jullie dan bijzondere mensen ontmoet? Of misschien wel verloren, dat kan natuurlijk ook? Ik ben benieuwd…

Liefs Olivette

Olivette is ook actief op Twitter Facebook Youtube Instagram We vinden het superleuk als je een berichtje achterlaat

 


Delen vinden we super lief