Delen vinden we super lief

Hulc heeft me uitgeroepen tot ‘blogger van de maand’ en me op een toffe wijze gepresenteerd op hun website! Op een platform met meer dan 9500+ publishers doet me dat toch wel blozen! Olivette is mijn kindje dat volwassen is geworden en hoe leuk is het om jullie mee te laten kijken achter de schermen….

olivette, Blogger van de maand bij Hulc

Hoe het allemaal begon

Op het blog van Hulc.nl lees je het volledige interview en nog meer achtergrondverhalen van fijne bloggers om als bedrijf mee samen te werken. Hieronder ben ik nog iets verder op het interview ingegaan!…

Olivette, mijn pseudoniem

Alles wat ik zie, me inspireert, wat me opvalt, ontroert en me echt iets leert, triggert me als blogger om in de pen te klimmen. Het schrijvers radartje kan ik niet uitzetten, er gebeurt altijd iets dat me inspireert. In de tijd van cassettebandjes, floppies en mijn fido-dido t-shirt zat er al een content creator in mij en werden er dagboeken vol geschreven over oude liefdes. Het schrijven heeft een rode draad in mijn leven en herpakte ik tijdens een wat mindere periode uit mijn leven.

Van mijn grote kinderwens tot aan de geboorte van ons eerste, langverwachte kindje Olivier. Het vertellen op mijn werk dat ik zwanger was, en de daarop volgende kraamtranen. De miskramen, babyblues, struggles en belevenissen schreef ik van me af, voor mijzelf op de laptop, mijn bff, die mijn echtgenoot mij had gegeven in mijn kraamtijd.

baby, kraamtranen, bevalling, geboorte, kraamweek, kraamperiode, emotioneel, postnatale depressie, themadag, dag van de kraamtranen

Zo startte ik blogger

Na de geboorte van mijn dochter Yvette zo’n 7 jaar geleden ging ik als PR coördinator aan de slag bij een babymerk en vond ik mijn passie in deze creatieve baan. Het werk omvatte o.a samenwerkingen met influencers, mombloggers en Franse iconen. Deze wereld intrigeerde me en werd nieuwsgierig naar hoe het er achter de schermen aan toe ging. Wat verdienen bloggers zoal en wat ondescheidt de één van de ander. Ik zag in dat mijn verhalen ook gedeeld konden worden. Velen zouden zich er in kunnen herkennen en wellicht kan ik helpen, bedacht ik me.

Een collega hielp met de technische kant en wilde wel een wordpress website voor me te installeren: Olivette was geboren. Youtube tutorials hielpen me verder op weg….

werkende moeders, Franse puy du fou, Wat zijn jouw blinde vlekken, of heb je die niet?.....
Mijn grootste rijkdom is ons gezin

Een doordeweekse dag

Olivette is mijn guilty pleasure waar ik mijn schrijflust en creativiteit kwijt kan als werknemer, moeder, en echtgenoot.. Voor mijn gevoel schrijf ik nog steeds voor mijzelf, terwijl er al wel meer dan 30.000 lezers met mij meelezen. Soms best spannend aangezien ik de wijsheid ook niet in pacht heb, mijn onzekerheid en twijfel deel en ik blogs uit gevoel schrijf. Dat kan soms bij iemand verkeerd vallen, merk ik ook wel eens in mijn inbox. Borstvoeding, wel of geen speentje, momshaming, het beste voor je kind, opvoedzondes, of lezers vonden mijn Sauna etiquette verhaal te negatief. Een saunameester stuurde mij een dankmail overigens. Dat deed me goed, ik ben immers ook niet van steen.

Financieel ben ik als blogger niet afhankelijk van Olivette dat mij vrijheid en rust geeft en daardoor ook ‘Nee’ kan zeggen op blogopdrachten. Mijn carriëre als marketeer gaat altijd voor, dat veel inzet van me vergt. Olivette.nl krijg de zorg en aandacht alsof het een 4e kindje is, maar als het niet lukt qua planning geeft dat niet. Beide werelden weet ik strak te combineren waar ik overigens heel dankbaar ben voor de support van mijn echtgenoot. Hij ziet dat ik er energie van krijg en dat Olivette serieuze vormen is gaan aannemen. En hij fluit me ook terug als ik te veel hooi op mijn vork neem.

De meerwaarde

mama, me time, make-up,
Uiteraard plan ik ook tijd in voor mijzelf en gedij ik goed bij stilte en me-time. En de perfecte moeder…neeh die bestaat niet!

De vriendschappen, de persevents, het ambassadeurschap voor o.a Return to Sender, het netwerk en de mediarelaties kruizen elkaar op een natuurlijke wijze. Dankzij Olivette ga ik, of ons hele gezin er regelmatig op uit, mogen we premières bezoeken en als eerste de nieuwe gadgets reviewen.

Fantastisch, maar achter alle uitjes, is er een belang vanuit de opdrachtgever. Om als blogger altijd aan hun verwachtingen te voldoen zit er veel werk en tijd in het schrijven van sterke content, waardoor ik een kei ben geworden in time-management.

Is bloggen leuk?

blogger by nature 2020, soest, StayOkay, blogger by nature

De diversiteit aan evenementen, een persreis, het netwerken en de support die ik grote en ook kleine opdrachtgevers kan geven, is wat bloggen zo leuk maakt. Het spelen met woorden, zinsopbouw, SEO, foto’s en het creatieve aspect van bloggen verveelt nooit. De avonturen, het opvoeden van kinderen en het moederschap brengt altijd iets verrassends dat ik vervolgens met tekst, eigen foto’s en persoonlijke anekdotes in een blog mag gieten. Gaandeweg heb ik veel (blogger) kennis opgedaan vanuit zowel de publisher als opdrachtgever kant, dat ik vervolgens voor zowel mijn werk én blog kan inzetten.  “Zodra ik met tegenzin ga schrijven is het tijd om te stoppen“, zeg ik altijd.

Boeiende content

Het liefst schrijf ik sterke content zonder een te grote commerciële druk dat ook wel kracht van Olivette is. Als ik een te commerciele insteek heb in een blog krijg ik dat ook echt te horen van mijn lezers. Het liefst schrijf ik met het idee dat niemand mee leest en tsja daarmee stoot je ook wel eens je neus als schrijver… 

ontslag nemen, ambitie, ambitieus

Tips en tricks aan blogger to-be

Het bloggersplatfrom Hulc.nl vroeg me welke tips ik had voor beginnende bloggers. De volgende adviezen kwamen als eerste bij me naar boven:

Vertrouw als blogger altijd op je eigen schrijfkunsten, talenten en contacten. Creër eigen beelden, kopieer nooit een ander en wees authentiek, dag in, dag uit. Het kan soms een tijd duren voordat je groei ziet, maar blijf doorgaan, stapje voor stapje bereik je jouw doel. Post met regelmaat sterke cornerstone, tijdloze content dat over 5 jaar ook nog relevant is. Schrijf overigens ook de meeste content over onderwerpen waar JIJ blij van wordt.

Gaandeweg leer je meer, word je als blogger beter en heb je ruimte om in jezelf te investeren. Bezoek dan ook bloggers evenementen, sluit je aan bij bloggers groepen, of vaar mee met de blogboot en lees je op diverse platforms in. “Alles dat je liefde geeft groeit” is mijn lijfspreuk. Succes komt nooit vanzelf, er staat veel toewijding, uren achter de computer, relatie management en sterke content tegenover. Opdrachtgevers, offline en online pers en media weten je dan vanzelf ook te vinden!

verdienen met bloggen, Blogger van de maand bij Hulc

Tips van een blogger voor bloggers

Doordat ik dagelijks met content creators, influencers en mediapartijen werk, zie ik diverse persoonlijkheden aan me voorbij komen. “Het zijn net mensen”, grap ik wel eens. Wat ik geleerd heb is dat eerlijkheid het langst duurt.

Wees als blogger altijd jezelf, authentiek en professioneel. Maak duidelijke afspraken over de wederzijdse verwachtingen en ben daarin ook open. ‘Nee’ is ook een antwoord en verkoop je huid nooit voor te weinig! Denk pro-actief met de klant mee en staar je niet blind op wat je betaald krijgt! Door een opdrachtgever net even dat beetje extra te geven, komen ze altijd bij je terug. Kwaliteit en relatie management betaalt zich dan ook altijd uit!

Vanuit mijn beide rollen als blogger / publisher en opdrachtgever zijn bovenstaande verwachtingen cruciaal. De twee werelden kan ik dan ook goed combineren, waarbij ik overigens ook dagelijks blijf leren! Mocht je meer willen weten, of een vraag hebben, aarzel niet om mij te contacteren via een DM of kijk hier, ik help je graag verder.

Liefs Olivette

Olivette is ook actief op TwitterFacebook |YoutubeInstagram | Pinterest We vinden het superleuk als je een berichtje achterlaat


Delen vinden we super lief